Pismo Angelinog saradnika novom britanskom premijeru: Dragi Borise

Predsednik spoljnopolitičkog odbora Bundestaga i bliski saradnik kancelarke Merkel poručio novom britanskom premijeru da nasilništvo neče kompromitovati EU.

Izvor: B92

Petak, 26.07.2019.

11:00

Pismo Angelinog saradnika novom britanskom premijeru: Dragi Borise
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

BOris Džonson je prilikom ulaska u Dauning strit 10, preuzimajući dužnost, rekao da će ispregovarati novi sporazum sa EU o izlasku Britanije iz Unije i tom prilikom zapretio da će, ako EU to odbije, izvesti Veliku Britaniju iz EU 31. oktobra bez sporazuma o uređenju budućih odnosa.

"Dragi Borise Johnson, ni hvalisavi govori ni nasilništvo neće nas naterati da odustanemo od vrednosti EU i jedinstva", napisao je na Twitteru Norbert Rotgen, predsednik Odbora za spoljnopolitičke poslove Bundestaga.

"Umesto toga ostaćemo razboriti", napisao je Rotgen, a preneo Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: