Ponovo oglašena prodaja nekada važne fabrike hrane

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika Srbije oglasila je danas drugu prodaju javnim nadmetanjem fabrike "Budimka".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.07.2019.

10:18

Ponovo oglašena prodaja nekada važne fabrike hrane
Foto: Epa/MARTIN DIVISEK

Fabrika iz Požege u stečaju prodaje se po početnoj ceni od 392,7 miliona dinara.

Na prodaju su ponuđeni proizvodni kompleks za preradu voća i povrća, klanica, poslovni prostor, objekti u Požegi, kao i oprema i zalihe, po ukupnoj početnoj ceni od 372,3 miliona dinara, navedeno je na sajtu Agencije.

Zainteresovanim kupcima ponuđena je i farma za tov junadi u Zdravčićima po početnoj ceni od 20,4 miliona dinara.

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica, rok za otkup prodajne dokumentacije je 3. septembar, a javno nadmetanje će se održati 10. septembra.

Na prvom javnom nadmetanju za kupovinu "Budimke" početna cena je bila 560 miliona dinara, ali nije bilo prijavljenih kupaca.

Proizvodnja u "Budimki“ je obustavljena krajem 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: