AKTUELNO

Povodom zabrinjavajućih, neprimerenih i zdravom razumu neobjašnjivih pretnji koje su preko društvenih mreža upućene kćerki i sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je da je apsolutno neprihvatljivo da se u 21. veku, zbog postojanja ideoloških razlika ili neslaganja sa nečijom politikom, preti bilo kome, a posebno deci predsednika Republike.

- Pretnje političkim neistomišljenicima nisu tekovina ni vremena u kome živimo, a ni vrednosti za koje se borimo i na kojima insistiramo - rekla je Joksimović ocenjujući da je takvo ponasanje nedostojno svih koji sebe nazivaju demokratama i koji sami sebe deklarišu kao promotere takvih vrednosti, navodi se u saopštenju iz njenog ministarstva.

Jadranka Joksimović podseća da ovo nije prvi put da se preti članovima porodice predsednika Republike i naglašava da bi nadležni organi trebalo da reaguju u skladu sa ovlašćenjima.

- Na ovakve izlive patološke mržnje i pretnji koja iz tih reči izvire mora konačno da reaguje ne samo javnost nego i nadležni organi, da bi u Srbiji svaki čovek, dete i porodica mogli da se osećaju sigurno i zastićeno za svoje osnovno pravo fizickog integriteta i prava na licno dostojanstvo. A ako iza ovog stoji aktivista neke od stranaka očekujem i reakciju predstavnika tih stranaka - zaključila je Joksimović.

#Jadranka Joksimović

'