Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.07.2019.

22:56

Heroj Čukaričkog Belić: Plaćen sam da branim, možemo dalje

Golman Čukaričkog Nemanja Belić rekao je da ekipi i njemu samom mnogo znači što nije primila gol u Moldeu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Heroj Čukaričkog Belić: Plaćen sam da branim, možemo dalje
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Belić, junak remija Brđana u Norveškoj (0:0) izrazio je veliko uverenje da tim sa Banovog brda može da prođe dalje.

"Znači mi što sam ovde uspeo da sačuvam mrežu jer su ovde padale velike ekipe. Značiće to i ekipi jer smo izvukli povoljan rezultat koji će mnogo značiti. Verujem da možemo dalje. Verujem da možemo da pobedimo u revanšu, da se zajedno radujemo i ispišemo istoriju, jer Čukarički još nije uspeo da se plasira u treće kolo kvalifikacija", rekao je Belić novinarima posle utakmice.

Pročitajte još Trener Moldea: Igrači Čukaričkog previše ležali na terenu

Belić je imao čak 11 odbrana u remiju Čukaričkog 0:0 sa Moldeom u Norveškoj, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Imali smo i mi svoje šanse, sigurno tri-četiri solidne iz kojih smo mogli da ih ugrozimo i još više se približimo narednoj rundi. Rezultat je živ, ovo je samo prvo poluvreme. Sada imamo veće šanse jer ćemo igrati na svom stadionu, na kom treniramo i koji će više odgovarati nama kao što je ovaj sa veštačkom podlogom više odgovarao njima".

Nije bio saglasan da su igrači Čukaričkog imali tremu na početku duela u Moldeu.

Pročitajte još Veselinović posle Moldea: Oni su pobedili Sevilju, Seltik i Zenit

"Nije trema. Ali, koliko tu ima mladih igrača... Čukarički je jedna od najmlađih ekipa možda i u ovom takmičenju. Prosek je tek nešto više od 23 godine. Oni imaju kvalitet, očekivali smo da će da nas pritisnu. Najbitnije je da svako obavi svoj deo zadatka, što smo u većini slučajeva i uradili. Onaj ko nešto ne uradi, drugi ga ispravi, i to je najbitnije", rekao je Belić.

Istakao je da mu je utakmica u Moldeu bila jedna od najboljih u karijeri.

"Sigurno je jedna od najboljih. Sećam se jedne koja je možda bila i bolja jer je završena sa odbranjenim penalima u 90. minutu, kada sam branio za Donji Srem protiv Vojvodine u Novom Sadu", naveo je Nemanja Belić.

Igračima Čukaričkog je bila posebno zanimljiva izjava Belića posle utakmice sa Banantsom u Beogradu, kada je rekao da mu je bilo dosadno na golu i da je pitanje da li će mu i u Norveškoj biti dosadno.

"Danas mi nije bilo dosadno, bila je živa utakmica, non-stop neka dešavanja. U Jermeniji i protiv Napretka sam uhvatio zamah i nastavio. Moram da pružam dobre partije i moram da nastavim tako, za to sam plaćen",
rekao je Belić.

Na to se nadovezao igrač Čukaričkog Miroslav Bogosavac, koji je bio prisutan prilikom izjave: "Rekao mi je da branim što se brani, a on je branio ono što se ne brani".

Belić je istakao da bi najviše voleo da u revanšu bude mnogo ljudi na stadionu jer je Čukarički zaslužio pune tribine i da ima "vetar u leđa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve