Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Hrvatski Jutjuber pesmom "Srbin na Jadranu" zapalio region: "Pravim kafu, a ne radim kavu, zato nekad dobijem i šakom u glavu" (VIDEO)

Hrvatski Jutjuber pesmom "Srbin na Jadranu" zapalio region: "Pravim kafu, a ne radim kavu, zato nekad dobijem i šakom u glavu" (VIDEO)

Da bi ljudima proradila svest o anomaliji okruženja, pa i društva u kojem živi, potrebno je svi da dignu glas, između ostalog i umetnici. Pravi primer toga je pesma koju je snimio hrvatski Jutjuber, a koja se bavi tematikom koja je nažalost ponovo postala aktuelna, napadima na Srbe u Hrvatskoj.

Luka Tokić Foto: youtube
Luka Tokić

Student akademije dramskih umetnosti u Zagrebu, i jutjuber Luka Tokić, zapalio je region svojom pesmom pod nazivom "Srbin na Jadranu". Naime, on je u ovoj pesmi opisao šta sve može da vam se desi ako slučajno kuvate kafu, umesto da kuhate kavu.

"Ja sam bre kelner i oću da radim, kafu sa mlekom oću da pravim. Ja sam bre Srbin na Jadranu, na katamaranu, pravim kafu, a ne radim kavu, zato nekad dobijem i šakom u glavu.." samo su neke od reči pesme koja je očito usmerene na napade na Srbe, a koji su se dogodili ranije ove godine na hrvatskom primorju, kada je nekoliko državljana naše zemlje doživelo ozbiljnije povrede.

Ovakav način izražavanja negodovovanja, kroz ironiju i zdrav humor, koji nam je očito potreban svima, možda je jedino pravo oružje u borbi protiv mržnje koja i dandanas nažalost vlada na Balkanu.