Dvoglavi orao na predsedničkom pečatu Trampa

Član konzervativne američke grupe dobio je otkaz nakon što je na studenstkom samitu, emitovao preko projektora izmenjenu verziju predsedničkog pečata.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.07.2019.

23:00

Dvoglavi orao na predsedničkom pečatu Trampa
Foto: Tanjug/AP/Andrew Harnik

Na predsedničkom pečatu se umesto jednoglavog, nalazi dvoglavi orao, sličan onom na ruskoj zastavi.

Bi-Bi-Si ističe da se dvoglavi orao nalazi i na zastavama Srbije, Albanije i Crne Gore, ali ocenjuje da navedena verzija pečata najverovatnije odnosi na Rusiju, imajući u vidu da su Trampov mandat obeležili odnosi sa Moskvom i predsednikom te zemlje Vladimirom Putinom.

To, međutim, nije jedina razlika u odnosu na originalnu američku verziju - umesto da orao drži 13 strela, koje predstavljaju 13 prvobitnih država, u njegovim kandžama nalaze se palice za golf što deluje kao oda ljubavi predsednika prema tom sportu.

Takođe, umesto maslinove graničice, u desnoj kandži orao drži svežanj novca, napominje Bi-Bi-Si.

Predstavnik grupe "Turning Point USA" rekao je za Vašington post da je reč o grešci, koja je usledila zbog užurbane pretrage preko interneta.

Incident se dogodio kada se američki predsednik popeo na binu na samitu, nakon što je emitovan 12-ominutni video snimak o Trampovom putu do Bele kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: