KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Poker u mreži Valjevaca

Fudbaleri Radničkog 1923 pobedili su danas na glavnom terenu stadiona „Čika Dača“ Radnički iz Valjeva u sedmoj pripremnoj utakmici, rezultatom 4:1 (2:0). „Crveni“ su za razliku od prethodna četiri testa, ovoga puta pružili znatno efikasniju partiju i ubedljivim trijumfom podigli moral uoči poslednje faze priprema za novu sezonu.

Kragujevčanima je bilo potrebno 23 minuta da „probiju led“ i dođu do početne prednosti, nakon što je Aleksandar Varjačić realizovao najstrožu kaznu. Ovom jedanaestercu prethodio je prekršaj nad Miodragom Milenkovićem u kaznenom prostoru valjevskog tima.

„Prodisali“ su „crveni“ nakon početnog vođstva, pojačali pritisak ka golu rivala i ubrzo udvostručili prednost. Igrao se 32. minut kada je Željko Žerađanin prelepim udarcem levom nogom poslao loptu u donji levi ugao. Neodbranjivo i efektno, na dar malobrojnoj, ali odabranoj publici na „Čika Dači“.

Imali su gosti iz Valjeva i dosta sreće u prvom delu susreta, budući da su izabranici Dejana Nikolića propustili još par izglednih prilika da učine vođstvo još ubedljivijim. Najviše razloga da žali svakako ima Velimir Popović, koji je propustio dve kolosalne prilike da se upiše u listu strelaca, a u povoljnim šansama su se našli još i strelci Varjačić i Žerađanin, odnosno Grbović i Filipović.

Detalj sa današnjeg susreta na „Čika Dači“

Kao što je bilo najavljeno, Dejan Nikolić je u nastavku susreta pružio šansu omladincima i igračima koji se nalaze na probi u prvoligašu sa „Čika Dače“. I pored evidentnog neiskustva, ovi mladi momci uneli su neku novu energiju u igru Radničkog i učinili pobedu kragujevačkog tima ubedljivijom.

Već u 55. minutu danas izuzetno raspoloženi Žerađanin je kao „na tacni“ asistirao Petru Simoviću, kome nije bilo teško da iz neposredne blizine pogodi praznu mrežu za 3:0.

Tri minuta kasnije nakon odlične lopte u prostor mladog Milikića, Australijanac Trajkovski, koji se nalazi na probi u kragujevačkom prvoligašu, izbio je sam ispred čuvara mreže valjevskog tima Novakovića, ali je isuviše oklevao, pa je ova povoljna prilika za Kragujevčane otišla u nepovrat.

Zonaš iz Valjeva uspeo je samo da dođe do počasnog pogotka protiv raspoloženih Kragujevčana

Zonaš iz Valjeva je u 70. minutu uspeo da dođe do počasnog pogotka preko Prodanovića, koji je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora prevario mladog Sremčevića.

Ipak, završni udarac zadao je domaćin u 82. minutu, kada je posle gužve u šesnaestercu gostiju lopta došla do još jednog igrača na probi Predraga Medića, koji je sa nekih 15-16 metara neodbranjivo šutirao i stavio tačku na ovaj susret.

RADNIČKI 1923 – RADNIČKI (VALJEVO) 4:1 (2:0)

Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 50
Sudija: Filip Petronijević (Kragujevac)
Strelci: Varjačić u 23. minutu iz jedanaesterca, Žerađanin u 32, Simović u 55. i Medić u 82. minutu za Radnički 1923, a Prodanović u 70. minutu za Radnički (Valjevo)
Žuti karton: Pirgić (Radnički Valjevo)

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Mijatović, Filipović, Rađen, Vidović, Grbović, Radojković, Žerađanin, Milenković, V. Popović. Igrali su još: Sremčević, Pavlović, Dimitrijević, A. Popović, Milikić, Trajkovski, Medić, Lepović, Aničić, Radosavljević, Cvetković i Simović.

RADNIČKI (Valjevo): Novaković, V. Đukić, Zeman, Lazarević, Đurić, Prokić, Nikola Z. Živković, Rašević, Simeunović, A. Đukić, Vlajković. Igrali su još: Nikola M. Živković, Marković, Prodanović, Pirgić, Kovačević, Petarić i Dimitrijević.

Poslednju proveru pred start nove sezone u Prvoj ligi Srbije „crveni“ će imati u subotu, 27. jula, od 17.30 časova na „Čika Dači“ protiv čačanskog Borca.

MIJATOVIĆ IZVUKAO DEBLJI KRAJ

Nažalost, današnji susret na „Čika Dači“ neće ostati u dobrom sećanju novajliji u redovima Radničkog Slađanu Mijatoviću.

Pouzdani levi bek je u 15. minutu, posle duela sa snažnim A. Đukićem, ostao nepomično da leži na travi. Utrčala je odmah lekarska ekipa Radničkog, a Mijatović je posle par trenutaka uspeo da se povrati, ali ispostavilo se da je zaradio ozbiljnu povredu nosa, zbog koje je morao da bude prevezen u Klinički centar na dalje preglede.

Prve prognoze nisu optimistične, ali nadajmo se da će Slađan uspeti da se brzo oporavi i pomogne svom novom timu na startu sezone u Prvoj ligi Srbije.

M. Pasuljević
Foto: N. Kotlajić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!