SUZE I LELECI U ĐURĐEVU KOD ŽABLJA: Dobrila i Vida zajedno su otišle u smrt, zajedno počivaju u istoj grobnici

Lj. P. - Z. G.

25. 07. 2019. u 20:32

Beli kovčezi prekriveni buketima cveća, a neutešni roditelji, majka Ruža i otac Boro, obamrli od tuge za izgubljenim čedima, ridali su na sav glas

СУЗЕ И ЛЕЛЕЦИ У ЂУРЂЕВУ КОД ЖАБЉА: Добрила и Вида заједно су отишле у смрт, заједно почивају у истој гробници

Foto Lj. P.

ZAJEDNO su otišle u smrt, zajedno počivaju u istoj grobnici. Sestre Milić, Dobrila (27) i šest godina mlađa Vida, u četvrtak su sahranjene na seoskom groblju u Đurđevu kod Žablja. U raku je najpre spušten beli sanduk sa Dobrilin telom, a onda i mlađe Vide. Reka ljudi, mladih i starih, slila se na Pravoslavno groblje da na večni počinak isprati sestre, tragično nastradale u utorak u saobraćajnoj nesreći kod Kaća.

Suze, jecaje i bol niko nije mogao da sakrije zbog prerano, tragično prekinute mladosti. Beli kovčezi prekriveni buketima cveća, a neutešni roditelji, majka Ruža i otac Boro, obamrli od tuge za izgubljenim čedima, ridali su na sav glas. Sestre Milić na večni počinak ispratili su njihovi najmiliji, rodbina prijatelji, školski drugovi i kolege iz novosadske kompanije "Lir", u kojoj su sestre Milić bile zaposlene.

Posle opela koje su služila tri sveštenika, od tragično nastradalih sestara, umesto drugarica oprostila se Vidina bivša nastavnica istorije iz đurđevačke osmoletke Jovan Jovanović Zmaj". Podsećajući na njihov vedar duh i spremnost da za svaku situaciju pronađu najbolje rešenje, nastavnica je u oproštajnom govoru kazala da je Vida bila svima draga mlada osoba koja je kroz život uvek išla sa osmehom.

- Otišla je iznenada zauvek, ostavila tugu, bol i sećanje na njen vedar lik i dobrotu - istakla je nastavnica. - Prerana smrt je odvojila od najbližih samo fizički, a ostala je u našim srcima kao veoma draga osoba.

SAHRANjENA I LjILjANA MANDIĆ

NA Gradskom groblju u Novom Sadu je sahranjena Ljiljana Mandić (62), koja je takođe nastradala u saobraćajci kod Kaća. Ona je bila za volanom "opel merive", koja se direktno sudarila sa "alfa romeom" kojom je upravljao Nebojša Aleksić, a putnice u kolima bile sestre Milić. Aleksić, verenik starije sestre, u stabilnom je stanju, ali i dalje se nalazi na Odeljenju anestezije i intenzivne terapije Urgentnog centra KCV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Miro Markovic

25.07.2019. 21:23

Куда се жириш, народе мој? Не прође ни један дан да "Новости" не објаве неку трагичну саобраћајну несрећу. Докле тако, народе мој? Мој деда ми је често говорио: "Дете моје, не жури, закаснићеш!" Нисам га разумео док сам растао, али када сам ментално сазрео, схватио сам да ми је давао најлеши савет у животу. Моје саучешће породици погинулих сестара, свим њиховим рођацима, друговима, и комшијама. Бол је много лакши када га сви међусобно поделимо, јер смо сви смртници.

Ljubica

25.07.2019. 21:40

I stanac kamen da zaplace..Tuga i neprebol za jadne roditelje i porodicu! Dvije mladosti u tren zaustavljene..u tren srusene djevojacke nade i planovi za buducnost...I dokle moj narode ovako..koliko je jos potrebno ovakvih slika i unesrecenih sudbina da se dozovemo pameti i kazemo sami sebi..NE BRZE OD ZIVOTA..!!!

Братеее

25.07.2019. 21:45

Sacuvaj Gospode Boze ...tugaaa da nemoze biti veca !!! I kamen da zaplace brateee !!!

Анти Антифа

26.07.2019. 06:34

Јуче код Шимановаца. Дебили возе преко 130,улазе "у маказице",не држе одстојањњ и само видиш испред неких 300 метара лете делови. Дечко са црвеним голфом 5,РУ табли са две девојке у колима направио карамбол. Минит раније је возио како сам описао..