ŠĆEKIĆ JAČI OD BATINA: Partizan uz mnogo problema do pobede protiv agresivnog Konahsa

M. Blažić

25. 07. 2019. u 21:29

Velšani bezopasni sa loptom, ali su bez nje pravili velike probleme gostima

ШЋЕKИЋ ЈАЧИ ОД БАТИНА: Партизан уз много проблема до победе против агресивног Конахса

Foto: Twitter/FK Partizan

OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA: RIL

IGRAO je Partizan nekoliko sportova okupljenih pod zajedničkim imenom fudbal sa Velšanima kojima je upravo fudbal najveća zagonetka i uspeo da donese minimalnu prednost pred svoje navijače na letnju premijeru 1.avgusta. Čitav niz borilačkih veština koje je i pre utakmice najavio trener Konahsa Endi Morison je svakako pokvario utisak svima koji su na stadionu ili pored malih ekrana svedočili utakmici, ali je Partizanu doneo ono zbog čega je i došao u Vels, pobedu - 0:1 (0:0).

Izdanje Partizana iz prvih 45 minuta podsetilo je na neke blede partije iz prošle sezone kada je defanzivno orijentisanim rivalima poklanjano celo poluvreme.  Labaviji pristup crno-belih sa sporim razmišljanjem i još sporijim dejstvovanjem omogućio je fudbalerima Konahsa da dobro drže defanzivni blok. Uz to su, fudbalskim znanjem maksimalno limitirani domaćini, udarali bez lopte kada god im se za to pružala prilika, što je Miloševićevom timu donelo i većeg rivala na terenu od Velšana - nervozu. Ona je kulminirala u finišu prvog poluvremena kada je Tošić izgubio nerve u duelu sa Insalom i zajedno sa njim ušao u beležnicu slovačkog arbitra. Identična situacija viđena je i minut kasnije kada je Stojković platio ceh ulasku u klinč sa Horanom.

Utakmica bi nesumnjivo poprimila potpuno drugačiji tok da je Tošić u 6.minutu “ugasio” borbeni duh i entuzijazam domaćih fudbalera, ali je njegov šut posle dodavanja Sume završio tik pored desne stative. Pokušavao je Milošević da iznenadi i sa neobičnim ofanzivnim “izletima” Strahinje Pavlovića, ali efekta nije bilo.

U momentima kada su pokušaji Partizanovih fudbalera pretili da prerastu u agoniju i potpunu nemoć Aleksandar Šćekić je postavio stvari na svoje mesto. Preciznim prizemnim udarcem u 62. minutu crnogorski reprezentativac je sprečio ulazak u stihiju, a ujedno Velšanima “povisio planinu” na koju će morati da se popnu za sedam dana u Humskoj. Agresija domaćina je ostala na jednakom nivou i posle Šćekićevog gola, ali gosti više nisu morali da “skaču” na slovačkog arbitra posle svakog udarca, štipanja, unošenja u lice... Partizan je odradio ovu utakmicu sa mnogo minusa, ipak, onaj najveći plus, rezultatski, obezbeđen je zahvaljujući tom jednom preciznom “hicu” Aleksandra Šćekića.

PODRŠKA 20-AK GROBARA
IMAO je Partizan podršku i na krajnjem severu Velsa, simboličnu, ali dovoljnu da igrači pored pozorišne domaće publike čuju svaku reč ili pesmu podrške. Među prisutnima je bila i kompletna porodica koja je u Vels stigla iz 300 kilometara udaljenog Lutona. Interesantno je da su ulaznice za utakmicu koštale 10 funti (oko 1500 dinara).

KONAHS - PARTIZAN 0:1 (0:0)
STRELAC: Šćekić u 62.minutu. Stadion Rila. Gledalaca: 1000. Sudija: Mihal Očenaš (Slovačka) 7.
KONAHS: Bras 6,5 - Dizni 5,5, Horan 6, Holms 6, Roberts 5,5 - Pul 5,  Oven 5,5, Vajld 5, Moris 6, Vulfi 5,5 (od 58. Bakare 5,5) - Insal 5(od 72. Fargarson -)
PARTIZAN: Stojković -, - N.R. Miletić 6,5, Ostojić 7, S.Pavlović 7, Urošević 6,5 - Zdjelar 7,  Šćekić 7,5 - Ivanović 6,5 (od 72. Stevanović -), Tošić 7, Suma 6,5 -  Sadik 6 (od 46. Ožegović 6,5)
Igrač utakmice: Aleksandar Šćekić (Partizan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

MatijaBG PFC

25.07.2019. 22:11

Partizan ove godine ima jezivo loš tim. Praktično nije kupio nijedno pojačanje. Kako vidimo, niko od "pojačanja" nije ni starter. Ovo iživljavanje i sramoćenje Partizana, kao da nema kraja...

Сурутка

26.07.2019. 07:11

Бледо и јефтино издање као и увек.Само се брукамо у Европи.Једино овде код нас можемо да играмо понекада равноправно а понекад и на мишиће итд..

Милан

26.07.2019. 07:12

А, не ваља терен, туку и превише изговора за незнање фудбалске игре и технике. О залагањеу сувишно је причати. Ви сте екипица за око зграда. Професионализам је за вас страна реч. Брука што добијате такве уговоре и плате. За такозване припреме трошите ову земљу, ви сте авантуристи у фудбалу.