Gradovi

U Čelincu svečano otvoren most "Srbija"

U Čelincu svečano otvoren most "Srbija"
Foto: RTRS | U Čelincu svečano otvoren most "Srbija"

ČELINAC - U Čelincu je svečano otvoren novi gradski most "Srbija" u čiju gradnju su ova lokalna zajednica, vlade Republike Srpske i Srbije uložile 1,7 miliona KM.

Otvaranju mosta prisustvovala je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i delegacija Vlade.

Cvijanovićeva je rekla da je želja republičkih vlasti da svaka opštine u Srpskoj dobije ono što joj je potrebno - most, školu, put...

Ona je istakla da je važno što je Srbija uvijek uz Srpsku, zahvalivši premijerki Srbije Ani Brnabić i predsjedniku Aleksandru Vučiću.

"I ovaj most je naš zajednički uspjeh, mnogo je projekata, Srbija je ostavila trag u svakoj našoj opštini", naglasila je predsjednica Srpske.

Svečanom otvaranju novog gradskog mosta u Čelincu prisustvovao je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, kao i Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Đorđević je rekao da je Srbija uvijek uz Republiku Srpsku.

"Kada god je teško Srbija je uz Republiku Srpsku i Republika Srpska je uz Srbiju", rekao je on, dodajući da je ljubav Srpske i Srbije javna.

Đorđević je istakao da je Srbija želi da ulaže u Srpsku, da gradi škole, vrtiće, mostove, puteve...

Načelnik opštine Momčilo Zeljković rekao je da Čelinac danas ima trostruki povod za slavlje, jer slavi Dan opštine, krsnu slavu i otvaranje novog gradskog mosta.

Zeljković je ranije rekao da je lokalna Skupština jednoglasno odlučila da novi most nosi naziv Gradski most "Srbija", jer je donirala 250.000 evra za njegovu izgradnju.

Propusna moć mosta je 850 metara kubnih u sekundi, što je dva i po puta više od propusne moći starog mosta, koji je oštećen u prethodnim poplavama. Most je dužine 48, a širine 16 metara.

Otvaranju mosta prethodila je svečana sjednica povodom Dana i slave opštine Čelinac na kojoj su dodijeljene plakete i zahvalnice i drugim zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Najveće opštinsko priznanje uručeno je ministarki za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenki Golić.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije