Najnovije vesti
Vesti Hronika
IZNAJMILI STJUARDESU ZA ŠVERC KOKAINA Holivudski plan krimi-grupe u kojoj su bili i Srbi osujetile policije tri države

IZNAJMILI STJUARDESU ZA ŠVERC KOKAINA Holivudski plan krimi-grupe u kojoj su bili i Srbi osujetile policije tri države

Dvoje Srba koji su uhapšeni sa još pet osoba, svi članovi grupe Majkla Dokoviča, zbog šverca 600 kilograma kokaina vrednog 18 miliona evra, osmislili su filmski plan za krijumčarenje droge avionom, a zbog uverljivosti su unajmili čak i profesionalnu stjuardesu! Ipak, njihov plan osujetile su policije tri države, te su uhapšeni u Švajcarskoj.

majkl kokain kombo RAS foto Tanjug AP, Linkedin Foto: Tanjug / AP, Linkedin / RAS Srbija
majkl kokain kombo RAS foto Tanjug AP, Linkedin

Dražen Letić (46) iz Sremske Mitrovice i Nevenka Čuturić uhapšeni su zbog sumnje da su bili deo klana kojim rukovodi Crnogorac sa bezbroj identiteta, a kog javnost poznaje po imenu Majkl Dokovič.

Pročitajte još

Dokovič, kome je pravo ime Iljmija Frljučkić, takođe je uhapšen u Švajcarskoj i u tamošnjem zatvoru se nalazi već dva meseca zbog sumnje da rukovodi klanom koji je iz Urugvaja do Švajcarske osmislio holivudski plan za šverc 600 kilograma kokaina. Inače, Dokovič i Nevenka Čuturić su u ljubavnoj vezi.

Iznajmili stjuardesu, ukrcali putnike

Pakleni plan grupe sastojao se u tome da što uverljivije prikažu let manjeg putničkog aviona koji je krenuo iz Urugvaja ka Evropi. Za tu priliku su čak unajmili i stjuardesu, a u avion su, osim 600 kilograma kokaina, ukrcali i putnike.

Specifično ovom naizgled komercijalnom letu je i unajmljeni pilot, Čeh Aleš Sokolik, koji je upravljajući mlaznjakom leteo izuzetno nisko, kako bi izbegao radare i time što neprimetnije stigao do Švajcarske.

Prva stanica aviona natovarenog putnicima i drogom bila je Nica u Francuskoj, gde su iskrcali putnike i unajmljenu stjuardesu, zatim su nastavili put ka Bazelu u Švajcarskoj gde su u istovarili drogu.

Majkl Dokovič
Foto: Linkedin / screenshot
Majkl Dokovič

Upravo u tom gradu policija je presrela ovu veliku pošiljku, a prilikom pretovaranja droge u jednoj podzemnoj garaži uhapšeni su pilot Aleš Skolik i Silvijo Baljević iz Velike Gorice. Kada je došao da proveri pošiljku, uhapšen je i Majkl Dokovič i njemu se na teret stavlja šverc kokainom.

Poternica za Nevenkinog brata

Hrvatska je raspisala poternicu za Sinišom Čuturićem, Nevenkinim rođenim bratom, zbog sumnje da je sa sestrom i Letićem učestvovao u prenosu novca za klan. Uz to, istražitelji sumnjaju da je Čuturić prodao 11 grama kokain u Rovinju kao član internacionalnog klana Majkla Dokoviča.

Pažnja istražitelja je usmerena ka Dokoviću nakon što je prošle godine na graničnom prelazu Bregane između Slovenije i Hrvatske, zaustavljen "mercedes" u kome su bili njegova devojka Nevenka Čuturić i njen brat Siniša.

Foto: Uprava carina Crne Gore / Promo

U automobilu brata i sestre koji su iz Antverpena u Belgiji krenuli u Srbiji policija je našla čak 1.000.100 evra. Novac je oduzet, a protiv Čuturića je podneta prekršajna prijava. Pušteni su na slobodu, ali su istražitelji nastavili da ih prate što ih je na kraju dovelo do internacionalnog prevaranta i kriminalca Dokoviča.

U Hrvatskoj je takođe uhapšen još jedan član grupe, Pero Šarac zvani Pjer (47), koga tamošnji USKOK sumnjiči da je prošle godine tri puta odlazio u Južnu Ameriku i sa kartelima ugovarao šverc kokaina.