KRAJ: Konahs Kvej - Partizan 0:1

Novosti online

25. 07. 2019. u 19:00

Crno-beli trijumfom započeli kvalifikacije za Ligu Evrope

КРАЈ: Конахс Квеј - Партизан 0:1

Đorđe Ivanović foto: N. Paraušić

Fudbaleri Partizana trijumfom su započeli kvalifikacije za Ligu Evrope. Crno-beli su u prvom meču drugog kola u gostima savladali velški Konahs Kvej rezultatom 1:0.

Odlučujući pogodak postigao je Šćekić u 62. minutu. Revanš je na programu za sedam dana u Humskoj.

SASTAVI TIMOVA

STADION: Bel Vu (Ril)

SUDIJA: Mihal Očenaš (Slovačka)

KONAHS (4-5-1): Bras - Dizni, Horan, Holms, Roberts - Pul, Oven, Vajld, Moris, Volf - Insal;

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - N. R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Suma, Ivanović - Sadik.

— FK Partizan (@FKPartizanBG) July 25, 2019

UTAKMICA JE POČELA

Glavni arbitar Mihal Očenaš dao je znak za početak utakmice. Na stadionu u Rilu trenutno je nešto manje od 1.000 navijača.

Prvi napad na meču imali su domaći fudbaleri, ali su crno-beli brzo došli u posed lopte.

Dobru šansu za vođstvo Partizan je imao u šestom minutu preko Sume koji je loptu dobio na ivici šesnaesterca, ali je šutirao pored desne stative Brasa.

BEZ PRAVE ŠANSE TOKOM UVODNIH DESET MINUTA

Još uvek nismo videli pravu šansu na stadionu "Bel Vu". Igrači Konahsa skoro da ne prelaze svoju polovinu i fokusirani su isključivo na odbranu.

U 12. minutu prilika se ukazala Sadiku. Bras je loše izveo gol-aut, poslao loptu pravo u noge napadaču Partizana, ali nije bilo dobre završnice.

Minut kasnije, prvi žuti karton na meču dobio je Volf zbog neopreznog starta nad Uroševićem, kome se dugo ukazivala pomoć i morao je da napusti teren zbog lekarske intervencije. Srećom, povreda nije ozbiljnije prirode i brzo se vratio u igru.

KONAHS BEZ AMBICIJA U NAPADU

Ni ne trude se domaći fudbaleri da se približe golu Stojkovića. Čak je i Insal na svojoj polovini, u defanzivnoj ulozi.

Na suprotnoj strani, igrači Partizana konstantno vrše pritisak na odbranu Velšana. Četiri vezana kornera izveli su crno-beli. Loptu je iz ugla u kazneni prostor Konahsa izveo Tošić, bilo je pokušaja glavom, ali nedovoljno da se savlada Bras.

FINIŠ PRVOG DELA IGRE - ŠANSA ZA DOMAĆE FUDBALERE

Pokazali su igrači Konahsa da itekako mogu da priprete. Krenula je brza kontra kroz sredinu terena, a pred golom Stojkovića kombinovali su Vajld, Moris i Volf. Ipak, šut na gol Partizana je izblokiran i otklonjena je opasnost.

Čvrst "bunker" zadaje probleme crno-belima. Iako ima inicijativu, srpski klub teško nalazi put do gola velškog kluba. U 43. minutu odličan pokušaj glavom Ivanovića zaustavio je Bras i izbacio loptu u korner.

Naseo je Tošić na provokacije i grubu igru domaćih fudbalera. Ušao je u verbalni sukob sa Insalom, zbog kojeg su obojica opomenutižutim kartonom.

Po isteku 45. minuta prvo poluvreme produženo je za još četiri.

NESPORTSKI GEST STOJKOVIĆA

Pripretili su igrači Konahsa iz kornera u samom finišu nadoknade vremena. Horan je u skoku faulirao Stojkovića, a golman Partizana je nesportskim gestom želeo da se oduži rivalu. Igrači dva tima sprečili su da dođe do fizičkog sukoba, a obojica su sankcionisani žutim kartonom.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Mihal Očenaš je posle nešto više od 50 minuta igre odsvirao kraj prvog poluvremena. Još uvek nema golova na stadionu u Rilu, gde Konahs i Partizan igraju meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme na stadionu u Rilu. Savo Milošević je prvi koji je izvršio promenu u odnosu na startnih 11. Ožegović je zamenio Sadika, tako da neće biti promena u formaciji crno-belih.

Već u 48. minutu šansu je imao Ivanović na asistenciju Sume, ali je šutirao direktno u golmana Konahsa.

INSAL ČEKA KIKS, PARTIZAN IMA INICIJATIVU

Iako još uvek nema promena u sastavu domaćeg tima, u nešto drugačijoj formaciji nastupa Konahs u odnosu na prvo poluvreme. Insal je sada istureniji, čeka kiks crno-belih i ne zadržava se više na svojoj polovini. Videli su igrači Partizana koliko može da bude brz i opasan. Srećom, nedostajala je završnica.

Ožegović je svojim ulaskom u igru uneo svežinu i dodatnu energiju među crno-bele. Nekoliko šansi stvorili su igrači Save Miloševića, pretili iz prekisa, ali još uvek nema golova u Rilu.

Prvu promenu pravi i Morison - u 58. minutu Bakare je zamenio Volfa.

GOOOOOOL - PARTIZAN VODI OD 62. MINUTA

Golom Šćekića u 62. minutu Partizan je došao do prednosti od 1:0. Urošević je probio po levoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac, a Ožegović ju je glavom praktično namestio Šćekiću koji je "levicom" savladao Brasa.



PARTIZAN ŽELI DA DUPLIRA PREDNOST

"Probili su led" crno-beli pogotkom Šćekića, a dva pokušaja Ivanovića pokazuju da gosti nisu zadovoljni minimalnim rezultatom.

Ipak, Ivanović sigurno neće biti na listi strelaca. U 73. minutu zamenio ga je Stevanović.

VAJLD PROMAŠIO IZJEDNAČENjE

Najbolju šansu za Velšane u drugom poluvremenu imao je Vajld. Lopta mu je ubačena na peterac, bio je sam pred Stojkovićem, ali je promašio loptu i nije uspeo da uputi šut.

Istekao je 90. minut. Igraće se još tri, posle odluke arbitara.

KRAJ UTAKMICE

Završen je prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Konahsa i Partizana. Crno-beli su slavili u gostima rezultatom 1:0, a odlučujući pogodak postigao je Šćekić u 62. minutu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Динарска Четничка Дивизија

25.07.2019. 21:40

Ти си једини од свих, клубова на свету целом...

Rade

25.07.2019. 21:52

Očajni amateri iz Beograda protiv još očajnijih amatera iz Velsa. Partizan sa ovim igračima nije ni za Prvu ligu Srbije: očajni u nogama, očajni u glavama. Strašno!!!

kondor

26.07.2019. 12:57

@Rade - Rade , nemas ti pojma o fudbalu , necu dalje da ti pisem , moje objasnjenje ne bi ti pomoglo , nastavi dalje tako , mislim da ces se kasnije postidjeti svojih komentara . Uzivaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Драган

26.07.2019. 07:21

То јесте крај, али крај фудбала. Још једна бламажа, некада борбеног, успјешног и реномираног клуба. Докле бламаже господо из управе?