BiH

Golićevoj najveće priznanje opštine Čelinac

Golićevoj najveće priznanje opštine Čelinac
Foto: Ilustracija | Golićevoj najveće priznanje opštine Čelinac

ČELINAC - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je ponosna na najveće opštinsko priznanje koje joj je danas uručeno za podršku u razvoju opštine Čelinac, povodom Dana i slave opštine - Sabora svetog arhangela Gavrila.

Golićeva, koja je i potpredsjednik Vlade Srpske, navela je da to nije priznanje samo njoj, već i cijeloj Vladi, koja će, kako je istakla, uvijek podržavati razvojne projekte ove opštine.

Ona je izrazila nadu da će ti projekti biti razvojni, a ne projekti sanacije, kakvi su bili oni nakon majskih poplava 2014. godine.

"Na ovo priznanje sam ponosna tim više jer sam u ovoj opštini zasnovala svoj prvi radni odnos nakon završenog fakulteta, a za Čelinac sam posebno vezana jer su se tu moji roditelji kao učitelji bavili najplemenitijim zanimanjem, prenosili znanje generacijama učenika", istakla je Golićeva.

Ona je priznanje primila na svečanoj sjednici povodom Dana i slave opštine Čelinac na kojoj su dodijeljene plakete i zahvalnice i drugim zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Delegacija Vlade Republike Srpske prisustvovaće u Čelincu i svečanom puštanju u saobraćaj novoizgrađenog mosta Srbija.

Delegaciju Vlade osim Golićeve čine i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Novosagrađeni Gradski most Srbija u centru Čelinca, u čiju je izgradnju uloženo 1,7 miliona KM, biće svečano otvoren povodom Dana i krsne slave opštine - Svetog arhangela Gavrila.

Vrijednost investicije je 1,7 miliona KM, od čega je Vlada Srbije obezbijedila 250.000 evra, a ostatak sredstava Vlada Republike Srpske i opština Čelinac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije