Vesti

1

Branbić: GMO se bespotrebno politizuje, važno je da Srbija bude članica STO

Autor: AP

Izvor: Beta

Branbić: GMO se bespotrebno politizuje, važno je da Srbija bude članica STO

Izvor: Foto: Novi magazin/ Đurađ Šimić

Brnabić je u Skupštini Srbije odgovarajući na poslanička pitanja rekla da je ostala još izmena i dopuna Zakona o GMO i procenila da će se na toj temi videti "potpuno neprimereni politički oportunizam pojedinih političara".

"Videćete sve ljude koje je baš briga i za GMO, i za naše poljoprivrednike, biće samo važno da ponovo spinujemo javnost", rekla je Brnabić.

 Dodala je da je Srbije i pre 2009. imala zakon o GMO koji je bio "dovoljno dobar" da ona postane članica STO, ali je tada taj zakon izmenjem čime je blokiran ulazak Srbije u STO.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

U pravu je...

"Branbić: GMO se bespotrebno politizuje, važno je da Srbija bude članica STO..." ...- U pravu je! U stvari, oni isti PRIMATI koji propagiraju dobrovoljnost VAKINACIJE DECE jer je "vakcinacija opasna po zdravlje", propagiraju i zabranu GMO hrane! Pa, milionima ljudi u civilizovanim državama (a i onima gde upućuju GMO hranu) ta hrana ne smeta, a omogućuje i pomoć siromašnim državama da eliminišu glad! GMO sistemi povećavaju proizvodnju, a šta bi te države da im razvijene (SAD, Kanada) ne šalju toliko žito i drugo što spada u ishranu (npr. sočivo, soja i dr.).