Arsenalov veliki dan, 2:0 protiv Totenhema u prelaznom roku: Potpisao „štreber“ za 30.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.19. | 18:58

Još jedna uspešna misija Tobdžija

Posle potpisa Danija Sebaljosa, Arsenal je odneo još jednu bitku sa Totenhemom na fudbalskoj pijaci. U istom danu je potvrdio i transfer supertalentovanog štopera Vilijama Salibe iz Sent Etjena koji je bio velika želja Maurisija Poketina.

Saliba je danas zvanično potvrđen kao novo pojačanje Arsenala, ali će zaigrati tek za godinu dana. Sent Etjenov uslov je bio da ostane kod njih još godinu dana kao pozajmljen igrač. Kao što su uradili pre nekoliko godina kada je Čelsi kupio Kurta Zumu.

Izabrane vesti

Arsenal je mesecima pokušavao da završi transfer Salibe koji je zimus bio na meti Borusije Menhegladbah. Međutim, Tobdžije su prve ušle u zvanične pregovore i uspostavile kontakte sa 18-godišnjim štoperom. Dugo su trajali pregovori sa Sent Ejenom koji nije odstupao od dva uslova: Obeštećenje 30.000.000 evra i ostanak igrača na jednogodišnjoj pozajmici. Arsenal je na početku nudio 20.000.000 evra i odbijen je. Međutim, kada su u trku ušli Totenhem, Vulverhempton i Roma, Tobdžije su ispunile Sent Etjenove uslove, a igrač je posle razgovora sa Poketinom ipak odlučio da ispuni obećanje dato Arsenalu.

Klub iz severnog Londona je platio Sent Etjenu 29.000.000 evra fiksno, dok će 1.000.000 evra biti isplaćeno kroz kasnije bonuse. Saliba je potpisao ugovor na pet godina.

Iako Arsenal ne igra Ligu šampiona, iako mu perspektiva nije sjajna i iako je Totenhem u ovom trenutku možda bolja opcija za mlade igrače, Saliba je izabrao Arsenal.

Zašto?

Francuski mediji otkrivaju neke od razloga. Saliba je prema njihovim informacijama apsolutni fudbalski „štreber“ koji je opsednut fudbalom i prati sve moguće detalje. Na pregovorima sa Arsenalom je budućim poslodvacima odmah predočio da izuzetno ceni klupsku istoriju sa mladim fudbalerima iz Francuske i da je to jedan od razloga zbog kojih bi pristao da dođe. Takođe je ponovio stav Sent Etjena da je najbolje da ostane u Francuskoj još godinu dana na pozajmici i da se pravilno razvija nego da sa Arsenalom juri velike rezultate.

Reč je o momku koji ima samo godina i koji je prošle sezone debitovao u seniorskom fudbalu. I oduševio! Sa samo 16 odigranih utakmica u Ligi 1 je zaludeo skaute velikih klubova, ali veruje da u Sent Etjenu može još više i bolje da napreduje u narednoj sezoni.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara