Ðilas i Miloš i Čeda Jovanović o bojkotu izbora

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas i dalje je pri stavu da izbore treba bojkotovati.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.07.2019.

17:30

Ðilas i Miloš i Čeda Jovanović o bojkotu izbora
Foto: Screenshot/B92

Takvom potezu protivi se predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Ðilas je, u intervjuu za NIN, rekao da nema nikakve nove priče o bojkotu i da potpisnici Sporazuma s narodom moraju da pokažu da stoje iza onoga što su građanima obećali, a to je da nema učešća na izborima ako nisu fer i pošteni i da se ne priznaju odluke tako izabrane skupštine.

"I sad neki dođu i kažu da treba da vodimo debatu o tome? Debata se vodi pre nego što stavite potpis na nešto i date reč. Posle toga, ili sprovodite ili kršite to što ste potpisali", rekao je Ðilas.

Dodao je i da se od potpisivanja Sporazuma ništa nije promenilo u zemlji, kao i da bojkot ima smisla ako najveća opoziciona grupacija ne učestvuje na izborima i ako građani to podrže.

Predsednik DS S Miloš Jovanović protiv je bojkota redovnih parlamentarnih izbora na proleće sledeće godine, jer smatra da bi bojkot imao pre negativne, nego pozitivne posledice u borbi protiv vlasti.

On je, gostujući u jutarnjem programu televizije N1, zapitao ko će osporiti legitimitet vlasti ako opozicija ne izađe na izbore.

"U ponedeljak nakon izbora - nas 50.000, Zapad koga to ne zanima, ko?", upitao je Jovanović.

On je dodao da je za pobedu potreban proces i da je za dalju borbu potrebno prisustvo u parlamentu, jer smatra da je bolje da opozicija uzme neke gradove u zemlji nego nijedan ili 50 poslanika u skupštini, i da se tako bori.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović ocenio je u ponedeljak da su ideje o bojkotu izbora nerealne i nemoguće i da predstavljaju ideje politički neiskusnih ljudi.

"Kada jednom otvorite prostor za takvu politiku, čekajte rezultat za 10 godina. Većina onih koji predlažu bojkot izbora su zaboravili kako su nas ubeđivali u sumanute opcije u svoje vreme. Rezultat je činjenica da 20 godina demokratije u Srbiji dočekujemo kukajući na izborni proces", rekao je Jovanović za "Večernje novosti", odgovarajući na pitanje da li će se priključiti eventualnom bojkotu izbora, koji najavljuje deo opozicije.

On je još jednom ponovio da je vlast dužna da stvori uslove za fer izbore, a da opozicija ima prava na sve vidove političke borbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: