SKANDAL OD POČETKA! DŽONSON NEĆE ŽIVETI U ČUVENOM BROJU 10: Sa svojom devojkom Keri Simonds useljava se u duplo veći stan u komšiluku!
Foto: EPA / Neil Hall, EPA / Vickie Flores

premijerska rezidencija

SKANDAL OD POČETKA! DŽONSON NEĆE ŽIVETI U ČUVENOM BROJU 10: Sa svojom devojkom Keri Simonds useljava se u duplo veći stan u komšiluku!

Planeta -

Novi premijer Velike Britanije Boris Džonson neće živeti u stanu iznad kancelarije na broju 10 u Dauning stritu, što je zvanično sedište premijera, već u onom iznad broja 11, koji je duplo veći, pišu britanski mediji.

Stan na broju 11 ima 4 spavaće sobe, a Džonson, čija su deca već odrasla, deliće ga sa svojom mlađom devojkom Keri Simonds. Iako je već danas viđen kombi za selidbe ispred broja 11, Džonson se u njega neće useliti još nekoliko dana dok se ne preuredi.

foto: EPA / Will Oliver

Duplo manji stan na broju 10, sa dve spavaće sobe, tako ostaje na raspolaganju britanskom ministru finansija Sadžidu Džavidu koji bi tu trebalo da se smesti sa suprugom Laurom i njihovo četvoro dece.

foto: EPA / Hollie Adams

Kako prenosi britanski San, novi ministar finansija će tako po svoj prilici osatiti u svom porodičnom domu u zapadnom delu Londona.

foto: EPA / Vickie Flores

Boris Džonson je ranije odbio da odgovori na pitanje s kim će živeti u Dauning stritu, ali je, pišu britanski mediji, sada već jasno da će se s njim useliti i njegova devojka Keri. Interesovanje novinara je bilo na mestu s obzirom da ju Džonson i Simondsova imali probleme zbog kojih je dolazila policija već nakon svega nekoliko nedelja zajedničkog života.

Ipak, prostraniji stan na broju 11 nije izbor samo premijera Borisa Džonsona.

Uptavo taj stan napustila je Tereza Mej sa svojim suprugom Filipom, a pre nje su u njemu živeli i prethodni premijeri.

Prvi koji se sa broja 10 preselio u susedni, veći stan bio je Toni Bler još 1997. godine. Njegov naslednik Gordon Braun, koji je za razliku od Blera bio samac, ostao je na tradicionalnoj adresi.

Kurir.rs / The Sun

Foto: EPA / Neil Hall, EPA / Vickie Flores

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track