25. jul  2019. 14.41  →  19.10 | Izvor: Tanjug, RTV

Dva pripadnika Vojske Srbije teže povređena, 21 lakše, u prevrtanju autobusa

VRANJE -

Od 23 povređena pripadnika Vojske Srbije, koji su danas bili u autobusu koji se prevrnuo kod Vranja, dvoje je zadobilo teške povrede i biće zadržani na odeljenju hirurgije u Zdravstvenom centru Vranje, rekao je upravnik bolnice Saša Đorđević.

video icon

On je za TV Prva dodao da su ostali povređeni, koji su zadobili lakše telesne povrede, vraćeni u garnizonsku ambulantu gde će dodatno pregledani.

Đorđević je potvrdio, kao što je Ministarstvo odbrane ranije saopštilo, da su svi povređeni van životne opasnosti.

Ministarstvo odbrane prethodno je saopštilo da se autobus privatnog prevoznika u kome je bilo 23 pripadnika 21. bataljona veze Kopnene vojske koji su se vraćali sa redovnog zadatka, danas oko 13,30 časova iz do sada nepoznatih razloga prevrnuo u blizini brda Pržar kod Vranja.

Nesreća se dogodila oko 13.30 časova, a na lice mesta je upućeno šest lekarskih ekipa koje su prevezle 21 pacijenta do bolnice, navode u Hitnoj pomoći.

Oni kažu da su po njihovim procenama dve osobe teže povređene.

Kako prenose mediji, autobus koji se prevrnuo prevozio je pripadnike Vojske Srbije.

Kako se još navodi, reč je o autobusu koji se kretao iz pravca Golemog Sela ka Vranju.

U Zdravstvenom centru su rekli da je u toku prijem većeg broja povređenih.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je u autobusu privatnog prevoznika bilo 23 pripadnika 21. bataljona veze Kopnene vojske koji su se vraćali sa redovnog zadatka i da su svi povređeni van životne opasnosti.

 

Tagovi
Broj komentara: 1

sokrat  25. 07. 2019. | 23:09
Vojska se vraca sa zadatka privatnim prevozom??Jesu li bili na privatnom zadatku? U moje vreme(kada sam ja bio vojnik)ovo je ne zamislivo!!Moje duboko zaljenje zbog nesrece i zelim im brz oporavak.