Najnovije vesti
Vesti Svet
ODMAZDA Ukrajinci zaplenili RUSKI TANKER, Rusija preti: Biće posledica

ODMAZDA Ukrajinci zaplenili RUSKI TANKER, Rusija preti: Biće posledica

Bezbednosna služba Ukrajine zaplenila je ruski tanker u ukrajinskoj luci Izmail, zbog navodne umešanosti u incident u Kerčkom moreuzu nakon kojeg je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda.

(foto: ilustracija) Foto: Profimedia
(foto: ilustracija)

Iz Službe navode da je brod "Nika spirit", koji je ranije plovio pod imenom "Nejma", identifikovan i zaplenjen nakon ulaska u luku Izmail.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) je u novembru zaplenila ukrajinske brodove i uhapsila 24 člana posade u Kerčkom moreuzu, između Rusije i Krima.

Moskva istražuje okolnosti pod kojima je Ukrajina donela odluku da zadrži ruski tanker kako bi preduzela odgovarajuće korake i upozorava da će biti posledica ako neko od posade bude uzet kao talac, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova za TASS.

"Proučavamo detalje onoga što se dogodilo da bismo preduzeli odgovarajuće mere", naglasile su ruske diplomatske agencije, dodajući da "ako Rusi budu uzeti kao taoci, onda će se to kvalifikovati kao drsko kršenje međunarodnog prava i posledice će brzo uslediti. "