Vajda potvrdio, nova promena u Novakovom timu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.07.2019.
13:00
Izvor: Sportske.net

Da li je razlog poraz u polufinalu Rolan Garosa?

EPA-EFE/ANDREU DALMAU
EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Povezane vesti

Novak Đoković ovih dana na Korčuli uživa u zasluženom odmoru posle velikog trijumfa u Vimbldonu i nezaboravnog finala protiv Rodžera Federera.

U jeku te velike euforije izazvane 16. Novakovom Gren Slem titulom nismo očekivali neke nove promene u njegovom trenerskom timu, ali one su se izgleda već dogodile.

Naime, Novakov prvi trener Marijan Vajda otkrio je u razgovoru za slovački sport.sk da je dugogodišnji kondicioni trener Novaka Đokovića Gebhard Fil Grič okončao saradnju sa najboljim teniserom sveta i da bi uskoro trebalo očekivati i izbor njegovog naslednika. Istovremeno, u trenerski tim je pred sam početak Vimbldona uključen Goran Ivanišević.

''Posle Rolan Garosa bili smo tužni jer Novak nije pobedio, pa se sastav trenerskog tima neznatno promenio. Gebhard Grič je napustio naš tim posle mnogo godina i neko drugi će doći na njegovo mesto.

Ja sam pozitivna osoba i pozitivno gledam i na Ivaniševićev dolazak. Pre Vimbldona nam je bilo potrebno malo više dobre atmosfere u timu, a Goran je doneo novu energiju. Naravno, još uvek ne znamo šta će nam ta saradnja u budućnosti doneti'', objašnjava Vajda.

Ipak, njegovi prvi utisci o saradnji sa Ivaniševićem su veoma pozitivni.

''Bio je sa nama na Vimbldonu nedelju dana i bio je aktivan i pozitivan. Dobro razumem Gorana, on ima sličan, slovenski mentalitet, lep je, skroman i veseo momak. Videćemo šta će budućnost doneti i kako će se saradnja dalje razvijati'', istakao je Vajda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke