Glumac mora na operaciju: "Rutinskim pregledom otkrio sam da moram pod nož"

Komičar i legendarni glumac iz serije "Monti Pajton" Majkl Pejlin (76) uskoro će morati na operaciju srca.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 25.07.2019.

12:13

Glumac mora na operaciju:
Foto: Getty/ Ben A. Pruchnie

Majkl je trebalo da putuje po Velikoj Britaniji u oktobru kako bi promovisao svoju knjigu, ali su mu lekari savetovali da u septembru mora da ode na operaciju. Glumac je otkrio problem sa svojim mitralnim zalistkom još pre pet godina.

Glumac je rekao da do sada nije imao probleme ovog tipa, ali da je početkom ove godine počeo da primećuje da nešto nije u redu sa njegovim zdravljem.

U saopštenju objavljenom na njegovoj internet stranici, Majkl je rekao: "Pre pet godina, rutinski pregled otkrio je propusni mitralni zalistak u mom srcu. Do početka ove godine to nije uticalo na moje opšte zdravstveno stanje,", istakao je glumac i dodao:
Foto: Getty/Samir Hussein
"Nedavno sam, međutim, osetio da moje srce sve napornije radi i savetovano mi je da na vreme odem na operaciju. Operisaću se u septembru i trebalo bi da sve bude dobro u roku od tri meseca", izjavio je glumac.

Oštećenje mitralnog zaliska može da izazove vrtoglavicu, otežano disanje, umor i bol u grudima, a potencijalno može da dovede do nepravilnog i brzog rada srca, visokog krvnog pritiska, srčanog udara ali i prestanka rada srca.

Glumac je pre nego što je saznao da mora na operaciju izjavio da se generalno oseća dobro za jednog čoveka u osmoj deceniji života, da je malo sporiji nego ranije, kao i da je još uvek prilično fit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: