Vesti

0

Jovanović: Ko će osporiti legitimitet vlasti ako opozicija ne izađe na izbore

Autor: SA

Izvor: Beta

Jovanović: Ko će osporiti legitimitet vlasti ako opozicija ne izađe na izbore

Izvor: Foto: Medija centar Beograd

Jovanović je gostujući u jutarnjem programu televizije N1, zapitao ko će osporiti legitimitet vlasti ako opozicija ne izađe na izbore.

"U ponedeljak nakon izbora, nas 50.000? Zapad koga to ne zanima? Ko?", upitao je Jovanović.

On je ocenio da je za pobedu protiv vlasti potreban proces.

"To neće biti preko noći, neće se desiti revolucijom, za to nema snage niti okolnosti, nema ozbiljnih uslova za tako nešto. To će ići postepeno... Dalja borba je prisustvo u parlamentu. Bolje da opozicija uzme neke gradove u zemlji nego nijedan i da to bude uporište, ili 50 poslanika u skupštini, i da se tako bori", kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pozove međunarodne posmatrače i sredi biračke spiskove je "najobičnije foliranje i trik".

"Nisam sklon mešanju bilo kakvih posmatrača, to su naše stvari, principijelno - kad neko pominje da dovedemo strance to mi je pokazivanje slabosti i nedozrelosti, kao prihvatanje činjenice da ste nesposobni da uredite svoje dvorište", ocenio je Jovanović.

On smatra da birački spisak nije "najproblematičniji" kad se govori o izbornim uslovima, već sve što prethodi, a to su medijska scena, politički pluralizam u medijima.

"To odlučuje. Kao i to kad vas neko uslovi radnim mestom kako da glasate", istakao je Jovanović.

On je dodao da to ne znači da birački spisak nije bitan, ali da "to nije nikakav ustupak opoziciji niti će nešto bitno promeniti".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR