Vesti

0

Sednica Skupštine Beograda o Statutu i rebalansu budžeta

Autor: SA

Izvor: Beta

Sednica Skupštine Beograda o Statutu i rebalansu budžeta

Izvor: Foto: Novi magazin/SA

 

Odbornici će se izjašnjavati i o predlozima planova detaljne i generalne regulacije i izmenama i dopunama planova za delove teritorija Zvezdare, Rakovice i Zemuna, kao i brojnim predlozima odluka za izradu novih planova.

Između ostalih, izjasniće se i o planovima za izgradnju pešačko-biciklističke veze između Omladinskih brigada i Ade Ciganlije s mostom preko Save, kao i za područja trase tunelske veze Savske i Dunavske padine.

Razmatraće se finansiranje troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognute oplodnje, a odbornici će odlučivati i o izmenama i dopunama Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2019. godinu, o Predlogu odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, kao i o izmenama odluka o oglašavanju i Gradskoj upravi.

Rebalanse programa poslovanja za 2019. godinu predložiće sledeća javna komunalna preduzeća: "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, "Ada Ciganlija", "Gradsko stambeno", "Beograd-put", "Javno osvetljenje", "Putevi Beograd" i "Zelenilo - Beograd", a odlučivaće se i o izmeni Odluke o promeni osnivačkog akta "Sava centra".

Na dnevnom redu je i Predlog izmena Kadrovskog plana za 2019. godinu Gradske uprave, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za budžetsku inspekciju, Službe za internu reviziju, Kancelarije za mlade i zaštitnika građana, dok će se po skraćenom postupku odlučivati, između ostalog, o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR