Čukarički trku za Ligu Evrope nastavlja na terenu norveškog Moldea 1Foto: STARSPORT

Lagana i efektna eliminacija jermenskog Banantsa, s čak osam datih golova i nijednom loptom u sopstvenoj mreži, podigla je lestvicu očekivanja Čukaričkog u kvalifikacijama za Ligu Evrope, mada je norveški Molde daleko krupniji zalogaj.

Koliko zbog dužeg međunarodnog staža i jačih rezultata preko granice, toliko zbog ofanzivnog stila igre, sličnog koncepciji „brđana“, a različitog od onoga što je forsirao preskočeni rival iz prvog kola.

– Ovo će biti mnogo ozbiljnije, jer je protivnik drugačiji i mnogo jači, ali ćemo se truditi da budemo kao protiv Banantsa. Nadamo se povoljnom rezultatu. Oni forsiraju pas igru, vole da igraju. Probaćemo da im nađemo slabe tačke, nadam se da ćemo uspeti nešto da otkrijemo. Moramo glavu da pripremimo kako treba – poručio je pre leta u Skandinaviju standardni štoper Stefan Šapić.

Trener Aleksandar Veselinović nije izgubio glavu posle pomenutih goleada, već je posle završenog posla primetio da su njegovi puleni „umeli da se zaborave u defanzivi“, tj „nisu osiguravali prostor iza lopte“, uz opomenu da bi repriza takvih praznih hodova teško ostala nekažnjena protiv ekipe Moldeovog ranga i iskustva.

– Nekad nas povuče lopta kada krenemo u (kontra)napad, moraćemo da malo kalkulišemo u tom smislu, pošto su oni ozbiljnija ekipa. Možemo mi to, iako smo mlada ekipa – uverava Šapić pred prvi sat i po borbe za novi, još veći uspeh privatnog kluba sa beogradskog Banovog brda.

Ovog puta kompletnijeg za Ovusua, koji je završio odmor od mečeva na Afričkom kupu nacija, i oporavljenog Kajevića, mada je teško očekivati da dobiju značajniju ulogu u večerašnjoj utakmici.

Veštačka podloga i više mečeva

Protivnik Čukaričkog je prošlo prvenstvo Norveške završio odmah iza šampiona Rozenborga, a u ovom trenutku je prvi na tabeli, s najviše osvojenih bodova u 16 dosadašnjih kola. Dakle, imaju jaku domaću konkurenciju, uigraniji su od našeg predstavnika, a moguće i u boljoj formi obzirom da im je liga prilično odmakla. Na strani Moldea mogla bi da bude i veštačka podloga, na kojoj u srpskom elitnom rangu nastupa samo Voždovac, zbog čega su Birmančević, Stojanović, Tedić, Luković i društvo veče pre puta trenirali na terenu „zmajeva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari