25. jul  2019. 09.09  →  22.48 | Izvor: RTV, Tanjug, FoNet

Partizanov minimalac u Velsu

RIL -

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Velsu Konas Ki sa 1:0 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Jedini gol postigao je Šćekić u 62. minutu. 

video icon

Protiv poluamaterske ekipe crno-beli su se dugo mučili da probiju bunker domaćina, a gol odluke postigao je Aleksandar Šćekić u 62. minutu.

Predstavnik Velsa svih 90 minuta je igrao klasični bunker, sa svim fudbalerima na svojoj polovini, a odbranu domaćina probio je samo Aleksandar Šćekić lepim volej udarcem u 62. minutu.

Partizan je od prvog do poslednjeg minuta kontrolisao igru, imao je posed, ali njegovi igrači nisu uspevali da pronađu način da nadigraju odbranu Velšana.

Nisu stvorili ni mnogo šansi, a one dve-tri koje su imali nisu iskoristili. Za jedini pogodak najveće zasluge imao je Slobodan Urošević koji je po levom krilu nadigrao dvojicu čuvara i uputio dobar centaršut.

Ognjen Ožegović je loptu zahvatio glavom i ona je pala ispred Šćekića, a reprezentativac Crne Gore je šutirao veoma precizno i doneo svom timu važnu pobedu.

Utisak je da je Partizan ovom pobedom osigurao prolazak u treće kolo kvalifikacija, jer Konas Ki nije pokazao praktično ništa, osim velike borbenosti, koja je isuviše često prelazila granice grubosti. Za 90. minuta domaćini nisu uputili nijedan udarac na gol Partizana.

Partizan, s druge strane, nije oduševio igrom i u nastavku kvalifikacija moraće da igra na znatno višem nivou da bi obezbedio učešće u Ligi Evrope.

Bez obzira što su se domaćini branili sa svih 10 igrača, reč je o poluamaterskom timu u kojem igraju električari, trgovci i državni službenici, pa se očekivala znatno lakša i ubedljivija pobeda crno-belih.

U celoj priči najvažnje je da Velšani svojim grubim startovima nisu povredili nijednog fudbalera Partizana, pa će Savo Milošević za sedam dana u revanšu mati na raspolaganju sve prvotimce.

Konas Ki: Bras, Dizni, Horan, Holms, Roberts, Pul, Oven, Vajld, Moris, Volf (Bakare, 58), Insal (Farkurson, 73).

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zđelar, Šćekić, Tošić, Suma, Ivanović (F. Stevanović, 78), Sadik (Ožegović, 46).

Tok meča:

90' kraj. 

72' probao je Ivanović glavom, ali je Bras ponovo siguran. 

69' ponovo je tukao Tošić, ali pravo u Brasa. 

65' Tošić je probao iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara ali se istakao golman domaćih. 

62' GOOOLLL Partizan vodi. Strelac Šćekić. Urošević je probio po levoj strani, centrirao, Ožegović je pokušao glavom, lopta je pala na levicu Šćekića koji je pogodio donji desni ugao Brasa. 

48' novi zicer za crno bele ne koristi Ivanović. Imao je 1 na 1 sa golmanom domaćih, ali je tukao pravo u njega. 

46' meč je nastavljen. 

45+4' poluvreme

45' čarke ispred gola Partizana, Stojković je ljutito reagovao posle duela sa domaćim igračima. Kapiten Partizana je dobio žuti karton. 

40' opao je tempo, domaći su se oslobodili pritiska. 

26' veliki pritisak crno belih. Čak četiri kornera za redom, ali mreža domaćih i dalje miruje. 

18' još bolja prilika za Strahinju Pavlovića koji je izašao sam pred golmana domaćih koji mu je odbranio šut. 

5' šansa za Tošića, ali je posle duplog pasa sa Sumom, njegov udarac završio pored gola. 

Revanš će biti odigran 7 dana kasnije 1. avgusta u Beogradu.

Potencijalni protivnik crno - belima u 3. kolu kvalifikacija biće bolji iz duela Malatyaspor (TUR) – NK Olimpija Ljubljana (SVN).

Tagovi
Srodne vesti