Podneto 111 krivičnih prijava protiv zaposlenih u MUP-u, najviše protiv saobraćajaca

Sektor unutrašnje kontrole od 1. januara podneo je 111 krivičnih prijava protiv 107 policijskih službenika i drugih zaposlenih u MUP-u, piše "Politika".
Podneto 111 krivičnih prijava protiv zaposlenih u MUP-u, najviše protiv saobraćajaca
Foto: 021.rs
Svi oni se sumnjiče da su počinili 177 krivičnih dela, piše Politika koja je te podatke dobila od MUP-a.
 
Među krivičnim delima koja se osumnjičenim pripadnicima MUP-a stavljaju na teret preovlađuje zloupotreba službenog položaja i primanje mita.
 
Sektor unutrašnje kontrole najviše otkriva krivična dela sa elementima korupcije, a najviše prijava u MUP-u podnosi se protiv saobraćajnih policajaca. Slede oni koji se bave opštim i upravnim poslovima i granična policija, dok je, sudeći prema statistici SUK-a, broj otkrivenih kriminalističkih policajaca sa "prljavim" značkama minimalan.
 
Prošle nedelje uhapšena su dvojica policajaca osumnjičenih za pomaganje u pokušaju ubistva Darka M. ispred beogradskog splava, a prema navodima lista, sigurnosne kamere snimile su napad i to je pomoglo u identifikaciji počinilaca.
 
Na osnovu snimka biće utvrđeno i kakva je bila uloga pripadnika MUP-a u pokušaju ubistva, navodi Politika, koja saznaje da su oni suspendovani i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.
 
Inače, građani prijavu korupcije u MUP-u mogu podneti preko otvorene telefonske linije 011/3121-555, usmeno, o čemu će se sačiniti zapisnik, ili elektronskim putem.
  • JS

    25.07.2019 12:55
    Procenat
    A da li bi neko mogao da nam kaze koji procenat od ovih protiv kojih je podneta prijava ima clansku kartu?

  • sale ns

    25.07.2019 12:00
    razlika izmedju policije i kriminalaca je samo vizualna...uniforma...znacke imaju i jedni i drugi !
  • Janoš

    25.07.2019 11:40
    Bežite mladi odatle na vreme
    Znate šte je u ovoj priči najstrašnije?Najstrašnije nije to što su oni krali,primali mito za najteža krivične i saobracajne delikte i radnje.

    To je sve sekundarno i sporedno.

    Najstrašnije u ovoj priči je da će ovakvi kriminalci sa značkom koji su koristili dodeljena radna mesta i dalje živeti u subvencionisanim petosobnim stanovima od strane"države" za 50 eura kirije ili u velikom broju slučajeva i besplatnim stanovima do kraja života.

    Najstrašnije je takodje u ovoj priči da će ovakvi likovi IMATI UPLAĆENI RADNI STAŽ I PENZIJU ZA SVAKI RADNI DAN KOJI SU KRALI a to je od 100 eura do 1000 eura po slučaju.

    I još najstrašnije od svega rečenog je u tome DA ĆE OVAKVI LIKOVI I DALJE UPOSLJAVATI SVOJE SUPRUŽNIKE,decu,prijatelje,rodjake i komšije koji će nastaviti DA KRADU KAO STO SU I ONI KRALI i krašće sve dotle dok ne vide ćeliju.

    Pozdrav iz Budimpešte za sve preostale normalne i poštene ljude u Srbiji ako je bilo šta od poštenog i normalnog sveta ostalo ili će uopste i ostati ubuduce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija