Dačić informisao ambasadore Srbije o situaciji na Kosmetu

Tanjug

24. 07. 2019. u 19:30

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Ministarstvu sa više ambasadora Srbije, koje je detaljno informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji i jednostranim aktima Prištine

Дачић информисао амбасадоре Србије о ситуацији на Космету

Foto Tanjug / Ivica Dačić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Ministarstvu sa više ambasadora Srbije, koje je detaljno informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji i jednostranim aktima Prištine.


Šef srpske diplomatije razgovarao je s ambasadorima Srbije u Portugalu Oliverom Antićem, u Austriji Nebojšom Rodićem, u Albaniji Miroljubom Zarićem, u Nigeriji Đurom Likarem i sa ambasadorkom Misije Srbije u Savetu Evrope Aleksandrom Đurović.


Dačić je detaljno informisao naše ambasadore o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, saopštio je MSP.

PROČITAJTE JOŠ: Dačić: Očekujemo oko pola miliona glasova na izborima


Šef diplomatije je preneo ambasadorima Srbije razgovore s najvišim zvaničnicima drugih zemalja koje je imao u proteklom periodu.


U odvojenim razgovorima sa ambasadorima Srbije, ministar je ponovio spoljnopolitičke prioritete naše zemlje i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.


Ambasadori su detaljno izložili ministru Dačiću situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa datim zemljama, ali i o mogućnostima intenzivnijeg produbljivanja odnosa na multilateralnom planu, kaže se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Uros

25.07.2019. 03:25

Istroseni su svi demokratski pokusaji da se dodje do resenja. Dakle, ostalo je jos samo ono sto se zove nedemokratsko postupanje. Ja ne vidim trece.

deki smederevo

25.07.2019. 07:33

G.Ministre -veci deo ambasadora ne radi svoj osnovni posao vec se bave trivujalnim stvarima i sopstvenim dzepom.Sta bi sa Amb.i dir.Kulturnog centra u Parizu! Naravno ,nista .Sramotne stvari se samo nizu-do kada !

pravda

25.07.2019. 08:54

KO si ti da informises ambasdore za situaciju na Republika e Kosoves, ti nisi gradjanin Republike Kosovo, pazi jer to je ozbiljno kad tad ce da se odgovaras za takve lazi.

Pedja

25.07.2019. 15:49

@pravda - A ko si ti da pricas o tome, dli ti imas lazna dokumenta ili jous niosis albanska na nasoj svetoj zemlji Kosovu i Metohiji. Vratices se ti odakle si dosao kad tad, a dotle baljezgaj i ljubi u du.e one koji nam okupirase teritorije i dadose vama uljezima u nasoj drzavi vlast.

svensrb

25.07.2019. 13:02

Tako treba da rade prestvnici države?Titove diplomate i prestavnici nisu nikad rekli ni jednu istinu o drugom svetskom ratu. To je dovelo do danažnje katastrofe po Srbe?Nas obične ljude niko ne sluša šta mi pričamo i trabunjamo?Važno je šta govore prestvnici Države.Oni moraju govoriti ISTINU????Ta tižina i ne pričanje o ratu i damnas još nas košta. Treba reći sve tačno!!!