Preminuo glumac Rutger Hauer

Glumac Rutger Hauer preminuo je u 76. godini.
Posle kraće bolesti, Hauer je preminuo 19. jula, u rodnoj Holandiji, potvrdila je njegova porodica.
 
Ostaće upamćen po ulozi u kultnom ostvarenju "Blejd raner" iz 1982, gde je glumio replikanta ubicu Roja Batija. Film je režirao Ridli Skot, a glavnu ulogu je tumačio Harison Ford. 
 
Rutger Hauer je igrao u više od 100 filmova, a za ulogu u filmu "Bekstvo iz Sobibora" je 1988. godine nagrađen Zlatnim globusom.
 
  • Samuray Jack

    25.07.2019 16:06
    Imao sam prilike da ga upoznam na snimanju filma Bekstvo iz Sobibira. Film je sniman u okolini Beograda (Lipovicka suma) . Veoma neobičan glumac i ličnost. Dolazio je motorom na snimanja........
    Pokoj mu vecni
  • Nemanja

    25.07.2019 12:14
    ...like tears in the rain
    Pored svih vec navedenih filmova (bravo za "Ostermanov vikend"!), meni ce zauvek ostati u secanju po ulozi u filmu "Autostoper"...Taj lik me je kao klinca progonio po kosmarima, zajedno sa Majklom Majersom i Penivajs...neverovatno kako je dobro odglumio psihopatu-masovnog ubicu...
    A, prava "poslastica" mu je bio film "Fatherland"...
    RIP Legendo!
  • prolaznik

    25.07.2019 09:27
    Velikan
    Jedan od najvecih glumaca ikada.Pored Blade Runner-a ostao mi je u secanju i po ulozi u Laduhawke kao i u mnigim drugim ostvarenjima.
    Neka ti je pokoj dusi dragi Hauer .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet