Monti Pajton: Ser Majkl Pejlin ide na operaciju srca

Zvezda Monti Pajtona kaže fanovima da mora da popravi "procureli ventil“ u njegovom srcu.

BBC

Izvor: BBC

Sreda, 24.07.2019.

19:32

Monti Pajton: Ser Majkl Pejlin ide na operaciju srca
Pejlin je u junu dobio titulu viteza/Reuters

Komičar i TV prezenter Ser Majkl Pejlin moraće na operaciju srca kako bi sredio "procureli ventil" u njegovom srcu.

Komičar se našalio kako se na engleskom reči zalistak i ventil pišu isto - valve.

Član Letećeg cirkusa Montija Pajtona otkrio je još pre pet godina otkrio da ima problem sa mitralnim zaliskom - malim poklopcem koji sprečava krv da teče u pogrešnom smeru oko srca.

To nije uticalo na njegovo zdravlje sve do pre nekoliko meseci, izjavio je.

"Skoro sam osetio da mi srce jače lupa i savetovali su mi da je vreme da popravim zalistak" , objavio je Pejlin na njegovom vebsajtu.

"Trebalo bi da odem na operaciju u septembru i da se vratim u normalu, ili u stanje bolje od normalnog, za manje od tri meseca."

Prema britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi, propals mitralnog zaliska - poznat i kao mitralna regurgitacija - može da izazove vrtoglavice, nedostatak daha, umor i bol u grudima.

To kasnije može da dovede do visokog pritiska i zastoja rada srca.

Pejlin je zbog zdravstvenih problema morao da otkaže promociju knjige Severnokorejski žurnal koja je bila zakazana za oktobar.

On je u junu dobio titulu viteza, a nedavno je postao i izvršni producent za pet novih programa na BBC Radiju 4 kojima će biti obeležen 50. rođendan Monti Pajtona u oktobu.

Pejlin je bio jedan od šestorice članova trupe koja je u potpunosti promenila komediju tokom 1960-tih i 1970-tih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: