Predstava za narod: Haradinaj se iz Haga vraća već sutra?

Prema najavama funkcionera Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj bi mogao već sutra da bude na Kosovu.

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2019.

19:20

Predstava za narod: Haradinaj se iz Haga vraća već sutra?
Foto: EPA-EFE /VALDRIN XHEMAJ

Zamenik ministra finansija privremenih institucija u Prištini Fatmir Gaši, koji je ujedno i funkcioner Alijanse za budućnost Kosova, izjavio je da će se lider te stranke i premijer u ostavci Ramuš Haradinaj najverovatnije sutra vratiti na Kosovo iz Haga, gde je saslušan pred Specijalizovanim tužilaštvom Suda u Hagu.

Gaši je za Glas Amerike (VOA) rekao i da nije iznenađen što se Haradinaj pred Sudom u Hagu branio ćutanjem.

"Oni su ga zvali, ali on ima samo poziv, nema nijedan materijal. Zbog toga je verovatno i sa advokatima dogovoreno da se on ćutanjem sad brani'', smatra Gaši.

Haradinaj je podneo ostavku na funkciju premijera privremenih institucija u Prištini 19. jula, jer je, kako je tada kazao, dobio poziv Specijalnog suda u svojstvu osumnjičenog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: