');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

Dačić naložio ambasadorima Srbije POJAČANO ANGAŽOVANJE

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić naložio je danas ambasadorima Srbije u Portugaliji, Austriji, Albaniji, Nigeriji i pri Savetu Evrope, pojačano angažovanje u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Dacic KZN_211015_RAS foto Petar Dimitrijevic 05_preview Foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija
Dacic KZN_211015_RAS foto Petar Dimitrijevic 05_preview

Dačić je ambasadore Srbije detaljno informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, a preneo im je i sadržaj razgovora s najvišim zvaničnicima drugih zemalja koje je imao u proteklom periodu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

On je u odvojenim razgovorima sa ambasadorima Srbije ponovio spoljnopolitičke prioritete Srbije i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ambasadori su detaljno izložili Dačiću situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa tim zemljama, ali i o mogućnostima intenzivnijeg produbljivanja odnosa na multilateralnom planu.

Sa Dačićem su u Ministarstvu spoljnih poslova razgovarali ambasador Srbije u Portugaliji Oliver Antić, u Austriji Nebojša Rodić, u Albaniji Miroljub Zarić, u Nigeriji Đuro Likar i ambasador Srbije u Savjetu Evrope Aleksandra Đurović.