Vulin i Bocan-Harčenko o velikoj Albaniji, odnosima Srbije i Rusije

Tanjug

24. 07. 2019. u 14:43

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom

Вулин и Боцан-Харченко o великој Албанији, односима Србије и Русије

Foto Tanjug

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i tom prilikom ukazao da je pokušaj formiranja "vojske Kosova" sasvim neprihvatljiv, a da su pokušaji stvaranja "velike Albanije" pretnja miru na čitavom Balkanu.

Posebno brine ćutanje međunarodne zajednice ali i zemalja regiona, rekao je Vulin.

Ministar je poželeo dobrodošlicu Bocan-Harčenku i izrazio zahvalnost prethodnom amabasadoru Rusije Aleksandru Čepurinu na doprinosu za unapređenje saradnje u oblasti odbrane između dve zemlje, dodavši da je uveren da će se i sa ambasadorom Bocan-Harčenkom, kao odličnim poznavaocem prilika na Balkanu, uspešna saradnja nastaviti.

Prema rečima Vulina, između naših država postoje istorijski duboki koreni, a otvoren i iskren odnos dva predsednika i vrhovnih komandanata vojski Republike Srbije i Ruske Federacije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, može i dalje da ih jača, što će svakako doprineti ostvarenju još boljih rezultata na polju saradnje u oblasti odbrane, kao i sveukupne saradnje.

Pročitajte još - Dačić sa Bocan-Harčenkom o KiM, saradnji...


Posebnu zahvalnost Rusiji ministar je izrazio na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, kao i povodom dosledne podrške pozicijama Srbije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, u situacijama kada je interes naše države bio ugrožen.


Vulin je rekao ambasadoru da je sa zadovoljstvom prihvatio lični poziv ministra odbrane Šojgua da prisustvuje "Međunarodnim vojnim igrama 2019" u Moskvi.

Na današnjem sastanku, vojno-vojna saradnja ocenjena je kao jedan od najuspešnijih aspekata saradnje Srbije i Rusije, a posebno realizacija zajedničkih vežbi i nastavak vojno-tehničke saradnje, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije