Vučić: Srpska suza neće naći roditelja nigde u svetu; Kada će taj koktel koji organizuju u Hagu?

Tanjug

24. 07. 2019. u 12:59

"Mi Srbi, a znam koliko je teško porodicama tih ljudi, moramo da izdržimo i da znamo da naša suza nema roditelja i neće ga ni naći u svetu", primetio je Vučić

 Вучић: Српска суза неће наћи родитеља нигде у свету; Када ће тај коктел који организују у Хагу?

Foto Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas, upitan za poslednja hapšenja Srba za Kosovu i Metohiji, da moramo da izdržimo takve stvari, ali da uz nove investicije u različitim oblastima u Srbiji, jačamo i poziciju zemlje i poziciju Srba na KiM.

"Mi Srbi, a znam koliko je teško porodicama tih ljudi, moramo da izdržimo i da znamo da naša suza nema roditelja i neće ga ni naći u svetu", primetio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Smederevu.

On je istakao da je danas srećan zbog nove investicije u Železaru, kao i zbog jačanja naših odbrambenih potencijala, jer je to način da sačuvano mir i da jačanjem Srbije - jačamo poziciju Srba na KiM, kao i našu pregovaračku poziciju.

"Ne smemo nijednog sekunda da izgubimo nevre, da to pokažemo kao oni u poslednje vreme. Ne mogu da kažem da pridobijemo više simpatija, vrlo sam oprezan po tom pitanju, ali sa nama svi razgovaraju, a sa njima malo ko više i razgovara", istakao je predsednik Srbije.

On je poručio Srbima na KiM da će država pomoći, uz uvećanje plata i penzija, kosovskog dodatka, što će značiti znatno poboljšani životni standard.

Vučić je ponovio da su investicije na KiM veće nego što su bile decenijama unazad, biće ih i više.

"Ali, nervoza je kod nekih drugih, koji danas više ne pristaju ni na model dve Nemačke, ni na šta više ne pristaju, neće ni da razgovaraju, jedino što hoće to je da Srbija prizna Kosovo bespogovorno, onako kako oni misle da su stvorili granice", rekao je Vučić.

U svemu tome, Srbi moraju da budu mirni i staloženi, da znaju da je država uz njih, kao i da su moći države ograničene, ali tolike kolike su, do maksimuma će biti iskorišćene za pomoć Srbima na Kosmetu.

Vučić je podsetio da, nažalost, od 1999. godine Beograd nema suverenitet na KiM kada je reč o vojnom i policijskom prisustvu, dok je Priština od 2008. preuzla sve ingerencije države, dok je naša zemlja tada ćutala.

Dodao je da su u Prištini najavili da će sledeće godine, podići spomenike nekima od srpskih lidera iz 2009. i 2010. koji su doveli do presude Međunarodnog suda pravde, koja je išla na ruku Prištini.

"Ali, ja sam srećan što ću i dalje da im budem prvi na listi za odstrel i čovek protiv kojeg vode kampanju na svakodnevnom nivou. To znači da dobro radim za naš narod i trudiću se i brinuću još više", zaključio je Vučić.


KADA ĆE KOKTEL KOJI ORGANIZUJU U HAGU?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio danas da neće biti zadovoljena pravda u Hagu po pitanju Ramuša Haradijana i poručio da ne treba da sanjamo da će nam neko doneti pravdu.

"Već je izašao, hoće malo i da ruča sa njima?", prokomentarisao je Vučić za RTS odgovarajući na pitanje novinara da li će biti zadovoljena pravda u Hagu.

Srpska suza nije imala i neće naći roditelje, odgovorio je Vučić.

"Ne mojte da sanjamo snove kako će neko da nam donese pravdu, nije nam je donosio do sad, neće nam je doneti ni ubuduće. Nego, kada će taj koktel koji organizuju u Hagu, Haradinaj i ostali? Da još malo popriča sa njima kako se namučio. Težak je taj let bio od Prištine do Beča i Haga", kazao je Vučić.

A komentarišući to što je Haradinaj otišao avionom Bežeta Pacolija, kaže:

"Namučio se, možda nije bilo stjuardesa u avionu i to Pacolijevom, kako čujem išao je Pacolijevim avionom. Kaže da je dugo čekao ovaj drugi avion. Teška situacija, namučio se veliki junak".

Kaže da ne može da odgovori da li će biti zadovoljena pravda i ukazuje na dvostruke standarde.

"Kada nekog pitate kako je moguće da pravite drugu algansku državu u srcu Evrope i kažete da imaju pravo na samoopredeljenje... Kad pitate zašto neki drugi u regionu nemaju to isto pravo, prema izdefinisanim teritorijama i to ne zato što vi to tražite već samo vas pitamo za princip, oni kažu, vi Srbi morate da razumete da je to protiv vas, ali ne može drugačije da bude" rekao je on.

Ističe da je to uvek teško pitanje za pravnike, ko i pod kojim uslovima ima pravo na samoopredeljenje.

Predsednik dodaje da onda shvatite da su pravo i pravda umrli.

"Mi Srbi treba da zaboravimo i ne računamo na pravo i pravdu koji će neko drugi da nam donosi i određuje, mi moramo da se izobrimo za bolju snažniju i jaču Srbju i bolju budućnost. I da prećutimo mnoge stvari, ali da počnemo da govorimo i kada počnemo govorimo da ne uggrožavamo svoju budućnost", istakao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (59)

dipl.agronom

24.07.2019. 13:22

Predsednik,nas,je prvi Srbin koji je obukao zuti prsluk protiv Novog svetskog poretka...!!!

Magdalena

24.07.2019. 13:23

Zapad je vrlo lukav i licimeran u odnosu na Srbiju i probleme koje mi ovde imamo! Prikazuju se pred svetom da su nam prijatelji a u stvari sve vreme štite i bore se za lažnu državu Kosovo, bore se da oslabe vlast predsednika Vučića, da slome Srbiju, da slome uticaj Rusije i Kine, da unište pravoslavlje! Sve mi to dobro znamo! Borili smo se i borimo se i dalje! Haradinaju će Bog suditi ako niko drugi...

Serbinator

24.07.2019. 13:26

Vučić se svim silama bori za naš narod na Kosovu ali se mora javiti i međunarodna zajednica i pružiti pomoć.

Milan

24.07.2019. 13:27

Poruka predsednika Vučića je više nego jasna - u ovim teškim vremenima, moramo se držati zajedno, jer jedino tako možemo da opstanemo kao država i narod!

Serbinator

24.07.2019. 13:28

Ubeđen sam da uz pomoć Vučića srpski narod na Kosovu i Metohiji neće ostati nezaštićen. Ali mora da se javi i EU i SAD i međunarodna zajednica.

George Marijanovic

24.07.2019. 13:43

Neka Amerikanci dobro slusaju. U WW1 Srbi Su srusili Austro/Ugarsku Imperiju, u WW2 Srbi su znacajno pomogli rusenja Hitlera i Fasizma a ako Amerika ne promeni svoju politiku prema Srbiji i Srbima, srusicemo i njihovu Imperiju.

srce13

24.07.2019. 14:08

U Hagu se nece suditi Haradinaju, oni su naklonjeni svima osim Srbima, nas samo ponizavaju.

Горан

24.07.2019. 14:14

НЕ, независности Косова, НЕ разграничењу и подели Србије. Ако Вучић тако ради има подршку, доживотну.

Blagoslov

24.07.2019. 14:28

A Makron ...gde je on sada ....da li ce se i njegova rec cuti....i da li ima nesto da kaze o ovakvoj "pravdi" haskog tribunala?

Nikola Kostić

24.07.2019. 14:33

Mi SRBI da se spremimo za konačni obračun sa albanijom i manjinom albanskih šiptara u našoj zemlji! Sve ostalo su bajke i pusti snovi!

Rade Bg

24.07.2019. 14:34

Sve mi se cini da ce se Srbi povuci sa Kosova i Metohije. A da ce Ruske bombe i rakete sravniti Kosovo i siptare sa zemljom.

Анти Антифа

24.07.2019. 15:03

Молим коментаторе а нарочито ботове,да науче српску ћирилицу и да не пишу великохрватском латиницом јер је то пљување на све жртве хрватског геноцида над Србима који се спроводи у континуитету од 1848

Ljube

24.07.2019. 15:06

Kao i obicno ,velika beseda ,a Srbija puna neprijatelja ,Beograd pun onih bas koji najvise ne vide srpske suze ,i koji spoticu sve sto je srpsko .Nema srece sve dok srpstvo ne vodi Srbiju .Mani se te price vise o zeljezarama ,investicijama ....

Mija

24.07.2019. 15:09

Na zalost za srpske zrtve ne postoji pravda.Verujem u Boga,i znam da ce on suditi pravedno.Ni jednog ubicu nije kazna zaobisla.

Ognjen

24.07.2019. 15:31

Interesi Srba koji zive na KiM su Srbiji najvazniji. Prvenstveno treba misliti na ljude koji su dole.

Slađan

25.07.2019. 07:21

Srbija je svesna da se sami moramo izboriti za pravdu. Ne možemo očekivati razumevanje drugih oni nisu prošli kroz probleme koje mi imamo.

Tasa

25.07.2019. 08:36

Nema pravde za naše žrtve! Hag ostaje i slep i gluv na sve zločine počinjene nad Srbima!

Dakki

25.07.2019. 10:19

Samo mi znamo koliko nam je teško ali sigurni smo da ćemo izaći kao pobednici.