24. jul  2019. 12.42  | Izvor: Tanjug

"Srpska suza neće naći roditelja nigde u svetu"

SMEDEREVO -

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas, upitan za poslednja hapšenja Srba za Kosovu i Metohiji, da moramo da izdržimo takve stvari, ali da uz nove investicije u različitim oblastima u Srbiji, jačamo i poziciju zemlje i poziciju Srba na KiM.

"Mi Srbi, a znam koliko je teško porodicama tih ljudi, moramo da izdržimo i da znamo da naša suza nema roditelja i neće ga ni naći u svetu", primetio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Smederevu.

On je istakao da je danas srećan zbog nove investicije u Železaru, kao i zbog jačanja naših odbrambenih potencijala, jer je to način da sačuvano mir i da jačanjem Srbije - jačamo poziciju Srba na KiM, kao i našu pregovaračku poziciju.

"Ne smemo nijednog sekunda da izgubimo nerve, da to pokažemo kao oni u poslednje vreme. Ne mogu da kažem da pridobijemo više simpatija, vrlo sam oprezan po tom pitanju, ali sa nama svi razgovaraju, a sa njima malo ko više i razgovara", istakao je predsednik Srbije.

On je poručio Srbima na KiM da će država pomoći, uz uvećanje plata i penzija, kosovskog dodatka, što će značiti znatno poboljšani životni standard.

Vučić je ponovio da su investicije na KiM veće nego što su bile decenijama unazad, biće ih i više.

"Ali, nervoza je kod nekih drugih, koji danas više ne pristaju ni na model dve Nemačke, ni na šta više ne pristaju, neće ni da razgovaraju, jedino što hoće to je da Srbija prizna Kosovo bespogovorno, onako kako oni misle da su stvorili granice", rekao je Vučić.

U svemu tome, Srbi moraju da budu mirni i staloženi, da znaju da je država uz njih, kao i da su moći države ograničene, ali tolike kolike su, do maksimuma će biti iskorišćene za pomoć Srbima na Kosmetu.

Vučić je podsetio da, nažalost, od 1999. godine Beograd nema suverenitet na KiM kada je reč o vojnom i policijskom prisustvu, dok je Priština od 2008. preuzela sve ingerencije države, dok je naša zemlja tada ćutala.

Dodao je da su u Prištini najavili da će sledeće godine, podići spomenike nekima od srpskih lidera iz 2009. i 2010. koji su doveli do presude Međunarodnog suda pravde, koja je išla na ruku Prištini.

"Ali, ja sam srećan što ću i dalje da im budem prvi na listi za odstrel i čovek protiv kojeg vode kampanju na svakodnevnom nivou. To znači da dobro radim za naš narod i trudiću se i brinuću još više", zaključio je Vučić.

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 6

Mila   24. 07. 2019. | 12:53
Na našu žalost mi smo sami u našoj bori.
saki  24. 07. 2019. | 16:59
Srbija mora biti okrenuta budućnosti,ali prošlost ne sme zaboraviti i nanetu štetu državi i narodu.
Dragan  24. 07. 2019. | 17:51
Pravda će biti zadovoljena kad-tad
Graje  24. 07. 2019. | 19:30
Pravda neće biti nikada zadovoljena. Hag je isključivo samo za Srbe. Haradinaj sve svoje svedoke ubio, nema ko više da utvrdi da li je kriv ili nije kriv.
Anna  24. 07. 2019. | 20:58
Hag je odavno postao institucija za promovisanje ratnih zločinaca protiv Srba.
jana  25. 07. 2019. | 07:19
Kad tad ce pravda biti zadovoljena! U Hagu biti oni koji trebaju a Kosovo ostati Srpsko