Biznis Vesti
Vang: "Novi pogon u Železari daće krila za dalja dostignuća kompanije"

Vang: "Novi pogon u Železari daće krila za dalja dostignuća kompanije"

Predsednik kompanije Hbis Srbija Vang Laniju poručio je da će izgradnja novog pogona u Železari Smederevo - sveobuhvatni projekat očuvanja energije i zaštite životne sredine, dati krila za dalja dostignuća kompanije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
zelezara vucic 04 foto Tanjug Dragan Kujundzic Foto: Dragan Kujundžić / Tanjug
zelezara vucic 04 foto Tanjug Dragan Kujundzic

"HBIS veruje da će uz pažnju lidera Srbije i Kine, obe vlade, ali i posvećen i naporan rad 5.000 radnika, projekat svebuhvatnog očuvanja energije i zaštite životne sredine biti završen u roku i stvoriće krila za dalja dostignća naše kompanije. HBIS neće izneveriti misiju i svoja očekivanja, i daće sve od sebe da ispuni svoja obećanja", poručio je Vang.

On je poručio da će projekat koji danas počinje da se realizuje postati važna prekretnica HBIS Srbije za izgradnju visokokonkurente kompanije za proizvodnju čelika u Evropi.

Pročitajte još

Kako je rekao, danas je veliki dan za tu kompaniju, koji će ostati zabeležen u slavnoj istoriji prijateljskih odnosa Srbije i Kine.

Vang je istakao da je sveobuhvatni projekat očuvanja energije i zaštite životne sredine ključni projekat za promociju štednje energije, smanjenja emisije štetnih gasova, zelene proizvodnje i inteligentnog razvoja kompanije.

Ukazao je da će ukupni iznos investicije u novi pogon biti 120 miliona dolara.

Kada se završi projekat, postojaće zelena, inteligentna, vodeća moderna fabrika za očuvanje energije u Evropi, a zaštita životne sredine dostići će svetski nivo, naveo je Vang.

"Optimizovaćemo energetski sistem i reciklirati svu sekundarnu energiju iz procesa proizvodanje, kako bi se postigla efikasna reckilaža energije", najavio je Vang.

Za tri godine prihod ŽŽelezare 1,6 milijardi dolara

Železara u Smederevu je u poslednje tri godine ostvarila rekordnu proizvodnju od 1,7 miliona tona čelika i za to vreme ostvarila prihod od 1,6 milijardi dolara, izjavio je Laniju.