Azijski indeksi beleže solidan rast: Ulagači se nadaju napretku pregovora Kine i SAD

Azijski indeksi u sredu beleže solidan rast, jer se ulagači nadaju napretku u trgovinskim pregovorima između SAD i Kine.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2019.

10:10

Azijski indeksi  beleže solidan rast: Ulagači se nadaju napretku pregovora Kine i SAD
FOTO: Depositphotos, Kolobsek

Kurs evra prema dolaru skliznuo je na najniži nivo u poslednja dva meseca jer se očekuje popuštanje monetarne politike ECB.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,4 odsto. Kineski bluechip indeks bio je dobitnik dana zbog skoka od 1,2 procenta. Nikkei 225 ojačao je 0,5 odsto, dok je australijski indeks podignut 0,8 odsto i stigao je do istorijskog vrhunca.

Optimizam se pripisuje najavi putovanja američkog trgovinskog predstavnika Roberta Lighthizera u Šangaj sledeće nedelje. Ekonomski savetnik Bele kuće Lari Kudlou to je nazvao ohrabrujućim znakom, te je poručio kako očekuje da Peking uskoro počne kupovati veće količine američkih poljoprivrednih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

13 h

Podeli: