Kosnet: Porodice 14 ubijenih žetelaca zaslužuju pravdu

Tanjug

23. 07. 2019. u 19:00

Američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, zatražio je pravdu za 14 Srba ubijenih posle rata u Starom Gracku, kod Lipljana

Коснет: Породице 14 убијених жетелаца заслужују правду

Foto: printskrin YouTube

Američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, zatražio je pravdu za 14 Srba ubijenih posle rata u Starom Gracku, kod Lipljana.

Kosnet je na svom tviter nalogu podstio da je 20 godina prošlo od kada je ubijeno 14 žetelaca u selu Staro Gracko i istakao da njihove porodice zaslužuju pravdu.

Samo nekoliko dana nakon završetka sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. i pošto su kontrolu nad kosovskom teritorijom preuzeli UN I NATO, u selu Staro Gracko ubijeno je 14 kosovskih Srba dok su ubirali plodove žitnih polja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Maрко

23.07.2019. 22:19

Код нас је све било уреду док се ви злотвори амерички нисте упетљали, проклети да сте за сва времена.

Deda Nole

28.07.2019. 21:45

Posle dvadeset godina od zlocina nad zetaocima jedan zalutali ambasador Na KiM trazi pravdu za ubijene srbe a oni sami isplanirali sva ta ubistva,pa se postavlja pitanje da li nalogodavci i izvrsioci treba da odgovaraju za te gnusne zlocine ili ce jos jednom biti scenarija kao i do sada srbi su smislili sve da bi naudili dobrim albancima ili je to jos jedna igra zmurki sa srbima.