Vučić o Haradinaju: Očekujem samo farsu i predstavu u Hagu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da od poziva i pojavljivanja Ramuša Haradinaja pred Specijalnim sudom u Hagu ne očekuje ništa, osim farse i predstave.

Aleksandar Vučić je gostujući na TV Pink rekao da od odlaska Ramuša Haradinaja u Hag ne očekuje više od predstave da je "OVK štitila ljude od 'srpskog agresora' i da su bili veoma uspešni".

Upitan da li je datum za odlazak Haradinaja u Hag baš na 20. godišnjicu nekažnjenog zločina u Starom Gracku namerno izabran, Vučić je rekao da misli da Haradinaj nije povezan samo sa tim zločinom, već i sa mnogim drugim.

"To treba da ustanove neki drugi, koji ranije za to nisu imali političke volje i hrabrosti da se s tim uhvate u koštac", ukazao je predsednik Srbije i dodao da je Haški tribunal, pred kojim je Haradinaj ranije bio oslobođen, bio politički sud, a da je sada reč o nekom drugom sudu, koji je napravljen na drugačijim pravnim osnovama.

Ističe da nema nikakvu iluziju da će Haradinaj veoma brzo biti pušten kući i to možda za dan dva, a da će onda biti veći heroj, jer će reći kako je štitio interese Albanaca i Kosova.

"Očekujem da će Haradinaj, kada se vrati, nastaviti da se bavi rušenjem vlasti u Srbiji", primetio je Vučić.

Što se zločina u Starom Grackom tiče, kaže da nema iluzija da će biti istražen, te da se plaši da tome nije dovoljno posvećena pažnja.

"Hvala Kini za spas Železare"

Predsednik Srbije, koji sutra u Smederevu prisustvuje ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju novog postrojenja Aglomeracije kompanije "Hbis Grupa Srbija", još jednom se zahvalio Kini i njenom predsedniku na spasavanju Železare.

Vučić je naveo i da je "Železara" naša najznačajnija fabrika, koja je "prešla" "Fijat", i donosi Srbiji na stotine miliona evra prihoda godišnje.

"Nova investicija je izuzetno važna za nas", podvukao je predsednik.

Ističe da je uvek srećan kada ide u "Železaru", ili samo prolazi pored nje, jer je to fabrika koja znači život za Srbiju.

Kako je rekao, siguran je da je Srbija na veoma dobrom putu i da građani ne treba da brinu za budućnost.

"Uskoro prelazimo magičnih 500 evra prosečnu platu, za koji mesec. I, onda možemo da kažemo da smo nešto napravili", istakao je Vučić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво