SLUČAJ IŽIVLJAVANJA NAD DECOM: Sestra iz Zvečanske na disciplinskoj komisiji

J. Ž. S.

23. 07. 2019. u 14:30

Medicinskoj sestri iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj Đ. A. upućeno je upozorenje na postojanje razloga za otkaz ugovora o radu, saopštilo je danas Ministarstvo rada

СЛУЧАЈ ИЖИВЉАВАЊА НАД ДЕЦОМ: Сестра из Звечанске на дисциплинској комисији

Foto: youtube.com

MEDICINSKOJ sestri - vaspitaču u Stacionaru Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd Đ. A., na osnovu člana 180 Zakona o radu i odluke komisije za sprovođenje disciplinskog postupka, upućeno je upozorenje na postojanje razloga za otkaz ugovora o radu.

Posle sprovedenog postupka, komisija je odlučila da je zaposlena Đ. A. 11. jula u prvoj vaspitnoj grupi, u kojoj su smeštena deca uzrasta od jedne do tri godine, izvršila povredu radne discipline, učinivši grubo i neprimereno postupanje prema korisniku, maloletnom licu N. M.

Utvrđeno je da je u toku radnog vremena koristila mobilni telefon čime je prekršila interne procedure, pravilnike i protokole centra i svojom krivicom učinila povredu radne obaveze, usled nesavesnog i nemarnog izvršavanja radnih obaveza.

Poslodavac joj je dao rok od osam dana da se izjasni.







Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

драгана

23.07.2019. 15:34

@Rale - Tačno tako.Misli ako au deca bez roditelja da može da ih drmusa kako joj se prohte.

mama

23.07.2019. 14:59

Za ovakvo iživljavanje u svakoj normalnoj državi sledio bi otkaz sa posla i doživotna stigma.

Rasho

23.07.2019. 15:11

UZAS!!!da li bi gospoda poslodavci tako reagovali,da je njihovo dijete onako bacala!!!

Neko Tamo

23.07.2019. 15:20

Dokaz da smo crnilo od drustva.Nema gradjanske savesti.Da je ima,bilo bi nas 5 hiljada na protestu u Zvecanskoj dok je ne oteraju i dozivotno zabrane rad u ustanovama slicnog profila.

Sena

23.07.2019. 15:55

Sramno ponasanje, jos sramnija odluka! Osoba, ocigledno mrzi svoj posao i nece biti bolje ni ubuduce.Ovo je slucajno otkriveno i ostaje nam sumnja da je to redovno ponasanje cim je takva odluka. Eh, tuzne li sudbine ove dece! Bez ljubavi, paznje...sa noge na nogu.

Laki

23.07.2019. 16:03

Upozorenje pred otkaz?? Pa valjda,su upozoreni na pocetku rada sta,sme, a sta se ne sme. Ovako postupanje sa detetom je uzasno i uznemirujuće. Sta tek radi kad je ne snimaju kamere??

Bane ns

23.07.2019. 16:04

Upozorenje??? Aaaaaaaxaxaxaxaxaxaxa! Znaci teraju roditelje da se sami obracunaju sa ovom bezprizornicom?? Muce nam decu,napadaju,gaze ih kolima a kazne nista?! Sta je poruka? Da uzmemo pravdu u svoje ruke? Ne kapiram!

Indigo

23.07.2019. 16:10

Učinila je povredu radne obaveze? A u saopstenju se ne pominje da li je dete povredjeno i istraumirano nasilnickim postupanjem i sta je preduzeto da do toga ne dođje odnosno da mu se ukaze pomoc. Tako se saopstenjima i pozivanjem na zakone i pravila koja se krse jer nema morala, prikriva sustina. Sustina je da je ugrozen interes maloletnog deteta koje je zrtva nasilja. Posto ono nema mamu i tatu da ga brane, sistem se prema njemu ponaša kao prema stolici koja je prevrnuta na pod i podignuta. Hmm

DJ Slo

23.07.2019. 17:03

За такво понашање према немоћном детету упозорење пред отказ? А притвор? А кривична пријава због насиља? Да је којим случајем убила дете, можда би добила чак и отказ. Биће да су тужилаштва и судови презаузети процесуирањем породичних људи, који у сопственим домовима бране своје породице од провалника.

Skene

24.07.2019. 08:08

Vezara, tako je i dobila posao. Da je išla preko konkursa i regularno, ne bi se tako ophodila. Otkaz...

Djura

24.07.2019. 08:40

Alo bre, ko je ovde lud? Upozorenje? Pa da li je to normalno? Momentalni otkaz, krivicna prijava i dozivotna zabrana rada sa decom. Puno ime i prezime muciteljke. Da li narod treba da uzme pravdu u svoje ruke. Jadna decica sa takvom negovateljicom, koja lici na starletu i zverski se ponasa na radnom mestu. Idemo pred Zvecansku da protestujemo.

Miljan

25.07.2019. 08:55

Mi kao narod izumiremo, nestajemo. I prema ovo malo blaga što je rodjeno postupamo ovako. Sram je bilo a i svakoga ko na ovakvu napaćenu djecu podigne ruku. Ako prema njima ovako postupamo, zvijeri su nas humane...

Jelena

25.07.2019. 11:22

Kakva tuga.. Mi smo jad od države.Kad neko može da ovako nesto uradi ovoj napacenoj decici, a nadležni je štite, kriju identitet i kao samo suspenduju.Da se slegne prašina pa na posao da muči nekog drugog andjela.Takvi se ne menjaju. Ona je za procenu psihijatra...

ivana

25.07.2019. 14:44

Jaaaooo kakvo izjasnjenje BRE...Otkaz treba dadobije odmah i jos krivicno gonjenje debilka!Ta kad nema osecaj za tudju decu i to plus u zvecanskoj ta nema osecaj ni za svoju ako ih u opste ima debilka jedna oooooooo kako bi je j ja naucila pameti!