Ostalo

Sme�no

Prirodni osveživač za kuću! Svi će biti oduševljeni svežinom!

Prirodni osveživač za kuću! Svi će biti oduševljeni svežinom, a biće vam potrebno samo tri sastojka koje svi verovatno već imate u svom domu!

Prirodni osveživač za kuću! Svi će biti oduševljeni svežinom! Svet Plus



Za pravljeneje ovog osveživača prostorija i garderobera biće vam potrebna staklena tegla, pirinač i par kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja. Pirinač će apsorbovati sve mirise eteričnog ulja pa će prostorija u trenu zamirisati.

Ovaj način je potpuno prirodan, a miris će trajati i do nekoliko meseci. Pored toga, znatno je bolji izbor od kupovnih osveživača za prostorije, jer su oni prepuni hemikalija.

Ulje je vaš lični izbor, uzmite ono koje vama najviše prija ali najdelotvornije u uklanjanju neprijatnih mirisa je ulje limunske trave.



PRIPREMA:

Staklenu teglicu napunite pirinčem, pa dodajte 10 do 20 kapi omiljenog eteričnog ulja. Poklopite, a zatim dobro protresite da se ulje ravnomerno rasporedi po zrnima pirinča.

Poklopac vam nije potreban, umesto njega stavite parče gaze i pričvrstite ga gumicom, a kada se nakon nekog  vremena smanji intenzitet mirisa, samo protresite teglu ili dodajte još koju kap ulja.

Napravljen osveživač možete da držite u prostorijama ili ga možete staviti i u garderober kako bi vam i odeća poprimila taj miris.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>