Vučić sa zvaničnikom Japana o odnosima dve zemlje 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Parlamentarne grupe Japan-Srbija i državnim sekretarom za zaštitu životne sredine Japana Minorom Kiućijem o odnosima dve zemlje i situaciji u regionu.

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika, Vučić je uputio pozdrave premijeru Japana Žinzo Abeu i čestitao na pobedi vladajuće koaliciji na izborima za gornji dom Parlamenta.

On je izrazio zadovoljstvo što će se videti sa Abeom tokom posete Japanu u oktobru, kad aće prisustvovati ceremoniji krunisanja cara Naruhita.

Vučić je izrazio nadu da će Japan biti zastupljeniji u Srbiji kroz turizam i kulturu i kroz ekonomsku saradnju, jer su, prema njegovoj oceni, japanske kompanije zadovoljne poslovanjem u Srbiji.

On je naglasio da Srbija veoma poštuje solidarnost i pomoć Japana, čije su donacije u poslednjih 20 godina iznosile više od pola milijarde evra.

Tema razgovara bila je situacija u regionu u svetlu inicijative za saradnju sa Zapadnim Balkanom koju je pokrenula Vlada Japana i premijer Abe.

Japanski zvaničnik rekao je da Srbija ima ključnu ulogu u promociji mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari