Pirotski profesori usavršavali francuski jezik u Višiju 1Foto: Slika iz arhive Pirotske Gimnazije

Grupa pirotskih profesora iz Gimnazije i osnovnih škola ovog leta boravila je u Centru za učenje stranih jezika Kavilam u Višiju u Francuskoj.

Edukacija profesora organizuje se već sedam godina. Osim usavršavanja jezika, ovo je bila i prilika za razmenu iskustava i druženje sa kolegama iz celog sveta.

Više od pet godina u klupama pirotske Gimnazije, svakog septembra je nova generacija učenika bilingvalnog odeljenja koji nastavu pohadjaju na francuskom i srspkom jeziku. U Centru za učenje stranih jezika Kavilam u Višiju i ovog leta boravila je grupa profesora koji predaju u ovom odeljenju.

Pohadjali smo časove francuskog jezika, ali i nastavu iz pedagogije i drugih nauka važnih za posao prosvetnih radnika– kaže direktor pirotske Gimnazije Bratislav Krstić.

Zahvaljujući ovom usavršavanju profesora, djaci bilingvalnog odeljenja nastavu iz sve većeg broja predmeta slušaju i na francuskom jeziku. Tokom boravka u centru Kavilam, profesori su na internacionalnoj večeri predstavili i tradiciju Srbije kroz muziku.

– Veliko interesovanje profesora iz celog sveta bilo je i za gastronomske specijalitete pirotskog kraja– kaže Krstić, dodajući da je razmena iskusta sa kolegama iz drugih zemalja dragocena.

Sa tradicijom i kulturom Srbije i Francuske djaci Gimnazije i škole iz Klermon Ferana upoznaju se duže od deceniju kroz medjusobne posete koje su deo saradnje dve škole.Pirotsku Gimnaziju sa školom iz Klermon Ferana spojio je projekat “Lđja Francuska“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari