Ne želim da polemišem sa Bećirovićem 1Foto: Freeimages/cierpki

U dnevnom listu Danas od 15. jula objavili ste reakciju „Manipulacija Dodikovog savjetnika“ Zijada Bećirovića, rukovodioca famoznog međunarodnog Instituta IFIMES iz LJubljane, na moj tekst „Ko napada Dodika, Orbana i srpsku opoziciju“ o ovom institutu, odnosno njegovom rukovodiocu Zijadu Bećiroviću i njegovim zloupotrebama i manipulacijama ovim institutom, objavljenog 12. jula.

Zijad Bećirović me u svojoj reakciji besprizorno kleveće da „simbolizujem političko kriminalne krugove“ bez ikakvih javno iznesenih dokaza. Moram da kažem da je ta kvalifikacija u potpunosti netačna i proizvoljna i da je jedina istina da je upravo otkrivam političko kriminalne krugove, što se i vidi iz mog teksta o IFIMES-u, odnosno Zijadu Bećiroviću. To što je Bećirovića pogodila istina iz mog teksta o zloupotrebi IFIMES-a za njegovo lično bogaćenje itd… ne daje mu za pravo da, uvrijeđen, mene napada bez ikakvih argumenata, jer to je onda sumrak javnosti i javno izgovorene riječi, a jedan međunarodni institut, kako to stoji u njegovom imenu i njegov rukovodilac, to sebi posebno ne bi smjeli da dozvole.

Stojim iza svake napisane riječi u mom tekstu od 12. jula. Mnogo toga sam prećutao u njemu. Na primjer o cifri novca koji je dobio u Beogradu da objavi istraživanje u kome će blatiti „Dodika i Orbana“, pa do utjerivanja dugova za slovenačke firme koje su radile u Sjevernoj Makedoniji, gdje je Bećirović bogato nagrađen, nakon čega je krenuo njegov hvalospjev na račun „otvorenog i pragmatičnog“ Zorana Zaeva…koji mijenja političku paradigmu na Balkanu“, itd. O sumnji u njegov doktorat, o čemu su pisali slovenački mediji, suvišno je da govorim, niti želim više da polemišem sa Bećirovićem, jer to ne zavređuje što zbog njegove (ne)moralne biografije što zbog manipulacija i zagušljivosti u njegovom međunarodnom institutu.

Autor je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari