Nova vest
Tenis

Utorak, 23.07.2019.

12:21

"Novaka nikako ne bih voleo sa druge strane mreže"

Bivši trener Novaka Đokovića Amerikanac Andre Agasi nije toliko aktivan poslednjih nedelja kada je reč o tenisu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Michael Dodge/Getty Images

On i dalje sarađuje sa Grigorom Dimitrovim, ali nisu bili zajedno na Vimbldonu, tako da se očekuje da bude uz bugarskog tenisera na letnjoj američkoj turneji.

Agasi, koji je sa Đokovićem sarađivao tokom perioda kada je Novak ima problema sa povredom lakta, ipak je priznao nedavno kako ne bi voleo da se suoči sa prvim igračem sveta na terenu.

"Nikada nisam imao prilike da igram protiv Novaka Đokovića i iskren da budem, to i ne želim! Igrao sam protiv Federera i bilo mi je dosta", našalio se osvajač osam Grend slem trofeja.

Legendarni su njegovi okršaji sa sunarodnikom Pitom Samprasom.

"Najteži protivnik mi je bio Pit Sampras, On je uvek igrao u jakom ritmu i na najvišem nivou, bilo je teško pobediti ga", priznao je Andre.

Kaže i da je mnogo naučio kada je postao broj jedan, a ima i savete za mlade tenisere koji su u usponu.

"Kad postanete prvi na svetu, mnogo toga naučite. To je bio slučaj i sa mnom. Ne radi se o tome da budete popularni, nego šta na tom putu naučite. Ja sam mnogo naučio o sebi. Najvažnije je da tenis nije sve u životu. Moj savet bi im bio da rade mnogo".

Agasi i njegova supruga i nekadašnja velika šampionka, Nemica Štefi Graf poznati su po humanitarnom radu kroz svoju Fondaciju. Tenis nije više u prvom planu, ali stigne da prati šta se dešava.

"Gledam tenisa toliko da mi bude dovoljno da ostanem uključen u zbivanja u sportu koji mi je dao mnogo u životu", zaključio je nekada prvi teniser sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve