Savić: Slab pristup; Ćuk: Sami smo krivi

Tanjug

23. 07. 2019. u 11:25

Izgubili smo u prve dve četvrtine, slab pristup sa lošim izborom šuteva, kao i igra u odbrani gde je Španija napravila razliku - rekao je selektor vaterpolista Srbije

Савић: Слаб приступ; Ћук: Сами смо криви

Dejan Savić foto: N. Paraušić

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić kaže da je porazu od Španije (12:9) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva kumovao loš pristup utakmici i pozvao igrače da se bore za što bolji plasman u Južnoj Koreji.

- Izgubili smo u prve dve četvrtine, slab pristup sa lošim izborom šuteva, kao i igra u odbrani gde je Španija napravila razliku. Pokušali smo da jurimo, ali bezuspešno. Igramo sada maksimalno do kraja, svaka pozicija je bitna - rekao je Savić, a prenosi VSS.

Kapiten "Delfina" Miloš Ćuk želi da zaboravi što pre poraz od Španije.

- Sami smo krivi, nije bilo agresivnosti u odbrani. Veća je bila želja Španaca i mogu samo da im čestitam. Moramo da se podignemo da odigramo za peto mesto. Treba da zaboravimo, iako je u ovom trenutku jako teško.

Njegov saigrač Strahinja Rašović, strelac četiri pogotka protiv Španaca, ističe da je sada cilj da se popravi utisak i završi na petoj poziciji.

- Prve dve četvrtine nismo postojali, ne znam da li je to strah od četvrtfinala. Tek, bilo je loše. Kasnije smo probali da uhvatimo priključak ali nismo uspeli da se vratimo u meč. Ovo je najvažnija utakmica, sada nemamo šansu za medalju. To je sport - zaključio je on.

Srbija takmičenje nastavlja u borbi od 5. do 8. mesta, a rival u petak je Nemačka, koja je izgubila od Hrvatske 10:8.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Mirkos

23.07.2019. 12:04

Nemas ti Savicu pojma! Lako je biti selektor kad imas vrhunske igrace u ekipi.Dokazi se kad ih nemas.. Pobegao si zato iz zvezde a nadam se ces i posle OI 2020 to isto uciniti. A da.. Kako selektor kaze"Zivot je igra "

Nepristrasan

23.07.2019. 12:38

Čuj selektor : sami smo krivi? Ma ne mi smo krivi što na SP vodite vaše mezimce!

Zokan

23.07.2019. 12:47

mnogi podmladio reprezantaciju od jednom,odrekao se jakih igraca,i crna gora isto uradila i pala dmladio odjednom

Ja

23.07.2019. 12:59

Što se mene tiče i da budete zadnji,vi ste UVEK najbolji,kad bi svi igrali za ovu trulu zemlju kao vi gde bi nam kraj bio.Gore glava,idemo dalje.

zubac

23.07.2019. 14:33

Jasno je da je ovo maksimum u ovom trenutku. U svakom slucaju podrska za vaterpolo reprezentaciju. Ovi momci ce u buducnosti nastaviti odlicno da prezentuju Srbiju i sve Srbe u to sam siguran.

србин

24.07.2019. 10:16

ДУЖНОСТ СВАКОГ СЕЛЕКТОРА У БИЛО КОЈЕМ СПОРТУ ЈЕ ДА ОДВЕДЕ НА ТАКМИЧЕЊЕ НАЈБОЉЕ ПОЈЕДИНЦЕ КОЈИ ЋЕ СЕ УКЛОПИТИ УЈЕДИНСТВЕНУ ЕКИПУ НЕ НАРУШАВАЈУЋИ ОДНОСЕ У ТИМУ.КО ЈЕ ТЕБИ САВИЋУ И ПОРЕД СВИХ УСПЕХА КОЈЕ СИ ИМАО ОДОБРИО ДА ПОВЕДЕШ ТОЛИКО ПОДМАЂЕНУ ЕКИПУ.ЈА КАО ГЛЕДАЛАЦ СА ПУНИМ ПРАВОМ МИСЛИМ ДА СИ УЗЕО ПАРЕ ДА ПОВЕДЕШ ОВАКВУ ЕКИПУ КАКО БИ СЕ ТИ ИГРАЧИ ПРОДАЛИ.ЗАТО,БЕЗ ОБЗИРА НА СВЕ УСПЕХЕ,ОТКАЗ.