Vladimir Matijašević novi sportski direktor FSS

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.19. | 10:20

Ozvaničenje u ponedeljak

Vreme promena. I sve su vezane za takozvani sportski sektor. Najpre je Mladen Krstajić smenjen, a na funkciju selektora A reprezenatcije postavljen Ljubiša Tumbaković, zatim je posle brodoloma mlade selekcije na Prvenstvu Evrope usledio rastanak sa Goranom Đorovićem, na čije mesto bi trebalo da dođe Nenad Milovanović, a sledeća rokada vezana je za funkciju sportskog direktora.

Umesto Darka Kovačević, čija ostavka je kovertirana posle poraza u Ukrajini, a zapečaćena po okončanju turnira u Italiji i San Marinu, na tu pozciju trebalo bi da dođe Vladimir Matijašević. Aktuelni sportski direktor Čukaričkog prvi je pik čelnika Fudbalskog saveza Srbije za istu ulogu na Terazijama i očekuje se da dogovor uskoro bude i ozvaničen. Najverovatnije u ponedeljak, na narednoj sednici Izvršnog odbora.

Izabrane vesti

Matijaševića je preporučio kvalitetan rad na Banovom brdu, nekoliko zapaženih transfera koje je Čukarički realizovao za vreme njegovog mandata, dobar odnos sa igračima i sve ukazuje da je vest Blica, kako će naslediti Darka Kovačevića, tačna. Pre Čukaričkog Vladimir Matijašević je ulogu sportskog direktora obavljao u Napretku, a između dva mandata na Banovom brdu oprobao se i u grčkom AEK-u. Osim toga, već je bio angažovan u FSS, kao koordinator u stručnom štabu Nenada Lalatovića, na Prvenstvu Evrope za mlade, 2017.

Upravo u ponedeljak, za kada je zakazana sednica Izvršnog odbora FSS, očekuje se da na funkciju selektora mlade reprezentacije bude promovisan Nenad Milovanović. Iskusni stručnjak se prošle sedmice, posle pet i po godine neprekidnog sedenja na klupi Mladosti, povukao sa mesta trenera prvog tima, što su mnogi protumačili kao olakšavajuću okolnost za nesmetan rad u Savezu.

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara