Tim Dankan otišao u trenere

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.07.19. | 23:28

Naravno, u svom San Antoniju

Jedino logično rešenje. Tim Dankan se vratio u San Antonio. Posle 19 godina igračke karijere, nekada sjajni centar je upolivio u trenerske vode i u narednoj sezoni biće deo stručnog štaba tima iz Teksasa, sa zadatkom da uči posao od legendarnog Grega Popoviča.

Dankan je prihvatio poziv jedinog kluba čiji je dres nosio u NBA ligi, jer želi da se oproba u novoj ulozi.
Pošto sam ja njemu lojalan 19 godina, sad je vreme da mi Dankan vrati uslugu. To je jedina ispravna stvar“, rekao je Popovič, koji je decembra 2016, u danu povlačenja legendarnog centra sa parketa, rekao: „on mi je kao sin, srodna životna duša, više nego košarkaška“.

Izabrane vesti

Bilo je razumljivo da će se pre ili kasnije opet sresti. Pogotovo ako se zna da su zajedno gradili uspehe Mamuza. A bilo ih je prilično. Čak 1.001 pobeda u NBA ligi, pet šampionskih prstenova, tri statusa MVP-a finala za Dankana i dva priznanja za najkorisnijeg igrača lige.

Tek da podsetimo, prosečno je beležio 19 poena i 10,8 skokova po utakmici. Najefikasniji je igrač franšize u istoriji, košarkaš sa najviše skokova, blokada i dabl-dablova. Sad će neke nove momke pokušati da nauči kako da budu na istom nivou.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara