Ministar Đorđević o slučaju u Zvečanskoj: Mlada osoba nije bila svesna šta je činila, prijava i za snimanje

Beta

22. 07. 2019. u 18:39

Ministar je naveo da pomenuta medicinska sestra više neće moći da se bavi tim poslom i da su takve stvari neprimerene i da se moraju sankcionisati rigorozno

Министар Ђорђевић о случају у Звечанској: Млада особа није била свесна шта је чинила, пријава и за снимање

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kazao je danas za Radio-televiziju Srbije (RTS) povodom slučaja medicinske sestre Đ. A. koja je zlostavljala dete u u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici da se radi o mladoj osobi koja nije bila svesna šta je činila i da je Komisija odlučila da joj se da otkaz.Đorđević je za RTS kazao da će krivična prijava biti podneta i protiv osobe koja je snimala.

"U takvim objektima je zabranjeno snimanje", rekao je Đorđević za RTS.

On je naveo da pomenuta medicinska sestra više neće moći da se bavi tim poslom i da su takve stvari neprimerene i da se moraju sankcionisati rigorozno.

Policija je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, podnela krivičnu prijavu protiv 23-godišnje Đ. A, zaposlene u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje, saopštio je ranije MUP.

Ona je posle saslušanja u policiji osumnjičena da je krivično delo izvršila "nesavesnim radom i ophođenjem, suprotno pravilima ustanove, prema dvogodišnjem dečaku o kom je bila dužna da se stara".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Sneza

23.07.2019. 10:08

LJudi o cemu je ovde rec. O ovoj bolesnici nadam se da ce Zakon Srbije iti dosledan. Medjutum osoba koja je snimala da bude krivicno gonjena. Zacsto? Zato sto je istina usplivala u javnost i ko zna koliko je jos dece zaplakalo znog ovakvih maloumnika. Zabranjeno snimanje da ali za ovakve postupke ne nagraditi osobu koja je isnimala hrabrosti da ovo snimi i objavi inace kako bi se ovo otkrilo

Деки

23.07.2019. 12:38

@Sneza - Чист апсурд! То вам је као када је мени био оштећен ауто и на основу сведока дођем до података штетника, позовем полицију и решим проблем. Када ми је штетник исплатио штету, рекао је "јел видиш како све може без полиције"?! Забрањено је снимање у оваквим установама из чланка, да се не види брука и јад нашег посрнулог друштва, мислимо да смо најбољи, најпаметнији, најлепши, а често смо сасвим супротно од тога. Свако ко је барем мало прошао света,зна о чему пишем.Питам се,а шта све није снимљено??

Qvester

25.07.2019. 08:28

Znaci treba deca da budu dalje zlostavljana a da niko ne sme da reaguje jer je snimanje zabranjeno.A bez snimanja nema ni dokaza znaci da treba i dalje decu ugnjetavati jer niko nece da preduzme nista.

5C

26.07.2019. 08:03

Podnjeti krivicnu prijavu protiv onog ko kaznjava snimatelja,jer je to zataskavanje slucaja i podrska nasilnicima.Ispitati koje su veze izmedju ovog lica i napasnice i da li ima djece koja su nestala jer je napasnici dozvoljeno snimanje ,a samo se more pretpostaviti za koga je snimala i sta bi moglo biti po sredi?