Majkrosoft ulaže milijardu dolara u firmu Ilona Maska

Američki tehološki div Majkrosoft uložiće jednu milijardu dolara u kompaniju OpenAI u vlasništvu Ilona Maska.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.07.2019.

17:22

Majkrosoft ulaže milijardu dolara u firmu Ilona Maska
Foto: Depositphotos, selensergen

Majkrosoft će investirati radi razvoja tehnologija veštačke inteligencije koje mogu da rešavaju kompleksnije zadatke, objavile su dve kompanije.

Kroz partnerstvo, firme će razviti nove superkompjuterske tehnologije na Majkrosoftovoj platformi Azure AI, a Majkrosoft će postati OpenAI-ov ekskluzivni provajder klaud usluga, prenosi američka mreža CNBC pozivajući se na saopštenje dve kompanije.

"Moderni sistemi veštačke inteligencije dobro funkcionišu kada je u pitanju specifičan problem za koji su prošli obuku, ali za dobijanje sistema veštačke inteligencije koji će pomoći u rešavanju nekih od najtežih problema sa kojima se danas suočava svet, biće potrebna generalizacija i duboko ovladavanje višestrukim AI tehnologijama", navodi se u saoopštenju.

"Vizija OpenAI-a i Majkrosofta je da veštačka inteligencija saradjuje sa ljudima kako bi pomogla u rešavanju multidisciplinarnih problema, uključujući globalne izazove kao što su klimatske promene, personalizovana zdravstvena zaštita i obrazovanje", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: