Piknik u Muzeju afričke umetnosti 1Foto: Predrag Todorovic

Program od nazivom Piknik biće održan u nedelju, 28. jula u parku ispred Muzeja afričke umetnosti. Druženje počinje od 12 sati i trajaće do 21 čas.

Za muzički program zaduženi su Kišobranci, ulaz u Muzej će biti slobodan, a za šankom vas čekaju Burger House, Kabinet Brewery i Zaokret.

Do the Math pravi muzički uvod i savršenu podlogu za uživanje, dok posle njega DJ pult preuzimaju Igor Jadranin i Andrija Milosevic. Aleksandra iz Sunflower Yoga Beograd će ponovo odraditi dve lagane serije joge.

Muzej afričke umetnosti / The Museum of African Art pripremio je i dve edukativno-kreativne radionice za decu:

Napravi egipatske kartuše, od 14 do 15,30 sati

U starom Egiptu su imena kraljeva, kraljica i drugih istaknutih ljudi bila zapisana hijeroglifskim znakovima u posebnim, uokvirenim poljima – kartušima. Učesnici radionice otkriće hijeroglifske znakove koji odgovaraju slovima njihovog imena i zatim će ih nacrtati i napraviti od papira priveske po uzoru na oblik kartuša. Na radionici će biti prikazani i primeri najpoznatijih likovih dela drevnog kraljevstva na obali Nila koja su sačuvana u piramidama i hramovima, što će poslužiti kao inspiracija deci da nacrtaju omiljene motive na stranicama jedne male piramide.

Igrajmo Senet, drevnu egipatsku igru, od 17 do 18,3 časova.

Senet je jedna od najstarijih društvenih igara na svetu i poreklom je iz drevnog Egipta. Naziv igre označava prelaz i dovodi se u vezu sa putovanjem ka dosezanju besmrtnosti i preprekama koje se na tom putu moraju prevazići. Senet je bio veoma popularna svakodnevna igra među starim Egipćanima i igrala se u mnogobrojnim prilikama. Čest je motiv na primerima staroegipatskog zidnog slikarstva, gde su prikazani članovi porodice koji je igraju, ili pak pojedinac protiv svoje duše ba. Najstariji pronađeni fragmenti tabli i figura datiraju oko 3100. g.p.n.e., a mnogi se čuvaju u muzejima širom sveta. Učesnici radionice imaće priliku da izrade svoju tablu, pione i nauče pravila ove igre. Zatim će samostalno igrati senet u parovima. Uzrast: 7+

Ulaz na svaki Piknik je slobodan i organizatori vas ohrabruju da dođete sa celom porodicom, ljubimcima, loptama, frizbijima i ostalim zanimacijama, pod geslom – Odvedimo grad u prirodu!

Kompletna informacija na: https://www.facebook.com/piknikbg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari